Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea: 'Dragnea şi Tăriceanu doresc o prezenţă redusă la vot; ar duce la procente mari pentru PSD'

PNL siglă

Liderul PNL Braşov, Adrian Veştea, preşedinte al Consiliului Judeţean, a lansat, joi, un apel către populaţie să se prezinte la vot, susţinând că o prezenţă redusă la scrutin va duce la "obţinerea unor procente foarte mari pentru PSD" şi, totodată, le-a recomandat celor care vor merge să-şi aleagă reprezentanţii în Parlamentul European să participe şi la referendum, potrivit agerpres.ro.

"Îi îndemn pe fiecare dintre români să folosească acest drept democratic de a alege, pentru că, după cum bine înţelegem, Dragnea, Tăriceanu, PSD şi ALDE nu doresc altceva decât o prezenţă mică la vot şi, în acelaşi timp, acest lucru poate duce la procente foarte mari pentru PSD (...),dar asta nu înseamnă că PNL nu poate să câştige aceste alegeri", a declarat Veştea într-o conferinţă de presă.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

El a spus că încă din primele zile de mandat al actualei guvernări, timp de doi ani şi jumătate, "este un asalt puternic la Justiţie", însă aceste lucruri au fost oprite "de majoritatea românilor care au ieşit în stradă şi de frica faţă de instituţiile europene".

"Preşedintele României a venit cu această şansă pe care o are fiecare român de a-şi exercita într-o formă democratică dreptul de a participa la acest referendum şi de a vota la ambele întrebări. În cazul în care acest referendum nu-şi va atinge obiectivele, trebuie să conştientizăm că aceasta înseamnă că toată această bătălie dusă de români şi toată această supărare a lor ar putea duce la a da ordonanţe de urgenţă pentru a putea scăpa de diferite culpe. Recomandarea noastră este ca, în momentul în care participi la alegerile la europarlamentare, să-ţi exerciţi acest drept democratic referitor la referendumul lansat privind legile Justiţiei", a afirmat liderul PNL Braşov.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

Pe de altă parte, el a susţinut că PSD este speriat că, începând cu anul 2017, PNL a avut o mobilizare foarte bună la toate alegerile parţiale, câştigând, la scrutinurile succesive din iunie şi noiembrie, mai multe primării, unele chiar în fiefuri ale social-democraţilor. Din acest motiv, actuala guvernare ar vrea să vitregească administraţiile locale care au rămas fără primari şi neorganizând alegeri parţiale.

Potrivit lui Veştea, cinci localităţi din judeţ - Augustin, Pârâu, Hoghiz şi staţiunile turistice Predeal şi Bran - nu au "un ordonator de credite ales în mod direct de comunitate".

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

"Chiar dacă pare o problemă foarte simplă şi mulţi consideră că mai este doar un an de zile până la alegeri şi aşa cum au funcţionat până acum pot s-o facă şi în continuare, să ştiţi că toate aceste lucruri care ţin de administraţia publică probabil sunt oameni care nu le cunosc şi nu le înţeleg - mă refer la cei care sunt la guvernare - sau nu doresc să le înţeleagă. (...) Este păcat ca doi, trei ani din viaţa acestor comunităţi să fie decise de oameni cărora le este frică să piardă alegerile locale şi din acest motiv încearcă prin tot felul de tertipuri să întârzie o abordare corectă - aceea de a organiza alegeri parţiale. (...) Apelul meu este de a gândi o soluţie în aşa fel încât să deblocăm toate aceste situaţii şi să dăm şansa acestor comunităţi să se dezvolte şi să-şi gândească o strategie pentru perioada următoare", a afirmat preşedintele PNL Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.