Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Cluj, exclus din PNL

seplecan

seplecanCo-președintele PNL Cluj, Mihai Seplecan, a fost exclus din partid în urma unei decizii a Biroului Politic Județean al PNL.

Decizia de excludere a lui Seplecan, care ocupă și funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, a fost luată în această seară cu 59 de voturi „pentru”, din totalul de 63 exprimate, și urmează să fie validată de către Comitetul Director Județean.

„În şedinţa BPJ a PNL Cluj s-a discutat propunerea de sancţionare a lui Mihai Seplecan şi s-a decis excluderea din partid a acestuia. Din 63 de voturi exprimate, au fost 59 de voturi pentru excludere şi patru voturi nule. Decizia va fi înaintată, pentru validare, Comitetului Director Judeţean al PNL Cluj, care se va întruni în 6 noiembrie, după care, dacă va fi validată, va rămâne definitivă. Dacă rămâne definitivă, decizia va putea fi atacată de Mihai Seplecan în termen de zece zile la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL Cluj, iar dacă rămâne validată, va fi transmisă prefectului judeţului Cluj care va emite ordinul de destituire a lui Seplecan din funcţia de consilier judeţean, ceea ce înseamnă, automat, şi pierderea calităţii de preşedinte al CJ Cluj”, a declarat senatorul Marius Nicoară, co-președinte al PNL Cluj, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, toate demersurile privind schimbarea din funcţia de preşedinte al CJ Cluj a lui Mihai Seplecan ar putea fi finalizate la sfârşitul lunii noiembrie, acesta urmând să fie înlocuit de consilierul judeţean Marius Mânzat.

PNL i-a retras sprijinul politic lui Mihai Seplecan în 24 septembrie.

„Motivele retragerii sprijinului politic au fost disfuncţionalităţi în conducerea CJ Cluj, neperformanţe, sunt probleme la drumuri, la aeroport, la care se adaugă o lipsă de comunicare a lui Seplecan cu partidul”, spunea atunci Marius Nicoară, cel care a propus retragerea sprijinului politic pentru Seplecan.

De atunci, liderii liberalilor clujeni i-au cerut în repetate rânduri demisia lui Seplecan, care a refuzat însă să renunțe la funcție, susținând că în ședința în care i-a fost retras sprijinul politic nu a fost respectată procedura. Mai mult, el l-a acuzat pe Marius Nicoară că şi-a bătut joc de primari, de preşedinţii de organizaţii liberale care nu au fost prezenţi la şedinţă, pe motiv că „le-a îngrădit dreptul de a vota”.

„Cer demisia senatorului porno, Marius Nicoară, din funcţia de copreşedinte al PNL, care are dosar penal la ICCJ pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar conducerii centrale a PNL să îl schimbe de la conducerea PNL Cluj”, afirma atunci Seplecan.

În 16 octombrie, Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Cluj a aprobat iniţierea demersurilor de sancţionare a copreşedintelui executiv Mihai Seplecan.

Sursa foto: ziardecluj.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.