Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Constanţa: Am preluat o regie de drumuri decapitalizată complet, lipsită de mijloace de lucru, echipamente şi utilajele necesare

riseproject.ro
portul constanta

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a afirmat că a preluat o regie de drumuri “decapitalizată complet, lipsită de mijloace de lucru, echipamente şi utilajele necesare”, iar aceasta a devenit acum societatea Drumuri Judeţene Constanţa, care are drept scop să facă drumurile judeţene mai bune şi mai sigure, potrivit news.ro.

Societatea Drumuri Judeţene Constanţa a prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, starea reală a societăţii: patrimonial existent, situaţia clară a profitului şi datoriilor, dosarele de pe rolul instanţelor de judecată precum şi planurile acesteia.
”Peste 100 de kilometri de drumuri de pământ. 63 de kilometri de drumuri pietruite. 703 kilometri de drumuri asfaltate, dintre care 507 kilometri, drumuri judeţene necadastrate. Sunt cifre din care reiese foarte clar: avem de muncă!”, a declarat cu acest prilej preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.
El a menţionat care era starea Regiei Judeţene de Drumuri când a devenit preşedintele CJ.
”Am preluat o regie, RADJP, decapitalizată complet, lipsită de mijloace de lucru, echipamente şi utilajele necesare desfăşurării optime a activităţii. Avem o reţea de drumuri judeţene care ar putea reprezenta o alternativă eficientă la drumurile naţionale şi care permite ca persoanele şi mărfurile să circule repede şi în siguranţă. O reţea de drumuri spre care trebuie să ne uităm cu mare responsabilitate şi pe care trebuie să o valorificăm la maximum pentru a pune în valoare realul potenţial al judeţului Constanţa. Din fericire, RAJDP este condus în prezent de un Consiliu de Administraţie operativ, care şi-a dovedit eficienţa în ultimul an şi jumătate. O echipă managerială care ştie foarte bine ce are de făcut şi alături de care Consiliul Judeţean Constanţa porneşte la drum, astăzi, cu o resetare totală. Transformarea RAJDP, votată de consilierii judeţeni, vine ca o consecinţă a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, dar, mai ales, din necesitatea de a valorifica la maximum întregul patrimoniu al regiei”, a explicat Mihai Lupu.
El a menţionat că noua societate va răspunde mai eficient tuturor provocărilor.
“Am convingerea că noua societate va răspunde mult mai eficient tuturor provocărilor pe care le avem de trecut pentru a scoate judeţul din noroi. Iar asta este posibil cu un mecanism foarte bine pus la punct, în care fiecare să ştie exact ce are de făcut şi cu toleranţă zero faţă de scurgerile financiare şi contracte clientelare. Scopul companiei este de a construi, a repara şi a face drumurile judeţene mai bune şi mai sigure”, a mai transmis preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Directorul Drumuri Judeţene Constanţa, Răzvan Gabriel Zagon, a declarat că societatea va fi retehologizată prin achiziţia de maşini şi utilaje performante.
”Vrem să-i stimulăm pe angajaţi, să specializăm personalul existent. Politica noastră socială presupune încurajarea angajaţilor, astfel încât lucrările să fie realizate profesionist, cu respectarea termenelor de execuţie. Vom duce leasing-urile până la capăt, iar cheltuirea banului public se va face numai cu respectarea legislaţiei şi cu transparenţă totală. Vom retehnologiza societatea prin achiziţia de maşini şi utilaje performante, astfel încât întreaga infrastructură rutieră a judeţului Constanţa să fie sigură şi modernă. Vorbim aici atât de îmbrăcămintea asfaltică, dar şi de signalistica rutieră şi de celelalte elemente care sporesc siguranţa unui drum. Avem în lucru drumuri pe care nu s-a intervenit de la realizarea lor, în mileniul trecut”, a afirmat Răzvan Gabriel Zagon.
În lucru se află o aplicaţie privind starea drumurilor. Aceasta va veni în sprijinul tuturor celor care folosesc infrastructura rutieră judeţeană constănţeană, au precizat reprezentanţii societăţii Drumuri Judeţene Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.