Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Galați:`Importanți sunt oamenii, nu scandalurile`/ Costel Fotea apără personalul medical de la Spitalul Județean Galaț

CJ Galati
costel fotea

După o serie de atacuri din partea PNL direcționate către conducerea spitalului județean Galați, Costel Fotea, președințe al Consiliului Județean a ținut o conferință de presă prin care să ofere cifre concrete și  să apere personalului  medical care luptă în prima linie și care a devenit unealtă în campania electorală pentru opoziție.

”Trecem printr-o situație delicată, pentru că nu ne-am mai confruntat cu o astfel de pandemie, de virus. E nouă pentru toți. Dar acești oameni își fac treaba. Oamenii aceștia, zi și noapte, sunt aici la datorie să-i îngrijească pe cei care au probleme. Rugămintea este să nu minimalizăm ce au făcut acești oameni în 5 luni de zile, cât s-au luptat cu acest coronavirus. În fiecare lună sunt între 14 000 și 16 000 de oameni care vin în spital și sunt tratați de acești oameni, de către tot personalul medical,” a declarat Costel Fotea în cadrul conferinței.

În prezent, Spitalul Județean din Galați dispune de două aparate PCR pentru diagnosticarea COVID-19, unul achiziționat de la începutul pandemiei de către Consiliul Județean, cu investiție directă, pentru a reacționa din timp, până la venirea aparatului din partea Ministerului Sănătății, care a ajuns abia de curând.

”Singura problemă pe care o avem noi și o au toate spitalele e lipsa de reactivi și de kituri. Și aici avem rugămintea la Ministerul Sănătății și la domnul ministru Nelu Tătaru, ca atunci când vine la Galați să vină cu soluții concrete, nu doar cu sfaturi. ”

În timp ce multe spitale din România sunt în paragină, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”  este în plin proces de modernizare, prima în istoria sa de peste jumătate de secol, ca rezultat al atragerii de fonduri europene de către Consiliul Județean.

”Am văzut în mass-media și pe rețelele de socializare cum că Spitalul Județean nu poate să-și desfășoare activitatea. Spitalul Județean este cel mai mare din regiune, cu peste 1350 de paturi, are peste 2000 de angajați, adică este un spital mare. Noi cei care locuim în Galați, noi ce care avem putere de decizie trebuie să protejăm spitalul și trebuie să protejăm acești oameni, ca ei, la rândul lor, să-și poată facă treaba,” a mai declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Din rapoarte, create de două echipe de control, Spitalul Județean din Galați respectă circuitele și are toate materialele necesare.  Din peste 1860 de persoane testate, 150 de persoane au fost testate pozitiv, dintre care 60 de persoane sunt vindecate, 21 de persoane sunt internate în spital, iar restul de 97 sunt asimptomatice, izolate la domiciliu. În plus, sunt pe final procedurile pentru achiziția de ventilatoare mecanice  pentru secția ATI și ventilatoare mobile, devenind unul dintre puținele spitale pregătite pentru lupta împotriva Covid-19.

„S-a încheiat procedura de achiziţie, cred că în câteva zile vor veni aceste ventilatoare portabile pentru secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Galaţi. Noi am alocat bani de la Consiliul Judeţean să se achiziţioneze nouă ventilatoare mobile, astfel vom dubla capacitatea de Terapie Intensivă Covid”, a precizat şeful CJ Galaţi, Costel Fotea.

La terapie intensivă sunt 148 de angajați și 188 de angajați la unitatea de primiri urgențe, personal medical care luptă de 5 luni de zile să față față situației.

Conform rapoartelor, doar 4% dintre cadre medicale sunt infectate cu noul virus, dintre care sunt doar 4 internați și restul sunt asimptomatici.

”Nu am trecut niciodată prin asa ceva. Tuturor ne este teamă. Trebuie să luăm măsuri și să acceptăm ce ni se intamplă și să fim altături unul de celălalt” - a declarat o asistentă din cadrul Spitalului Județean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.