Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ s-a întâlnit cu protestatarii de la SJU, care pichetau sediul Palatului Administrativ

jurnalul.ro
protest sanatate

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, s-a întâlnit, vineri, cu mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc, care pichetau sediul instituţiei pe care o conduce, reclamând faptul că sporurile sunt acordate greşit la nivelul secţiilor, potrivit Agerpres.

Protestatarii, membri ai Sindicatului "Solidaritatea Sanitară" Covasna, s-au adunat pentru a treia zi în faţa sediului Consiliului Judeţean Harghita, în subordinea căruia se află SJU, cerând uniformizarea sporurilor la nivelul secţiilor.

La fel ca şi în zilele precedente, oamenii au spus că există situaţii în care, în aceeaşi secţie, o asistentă medicală are un spor de 15%, în vreme ce o registratoare are 35%, punctând faptul că este vorba despre o discriminare care trebuie să fie înlăturată.

La un moment dat, în mijlocul protestatarilor a venit preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, despre care oamenii au spus, în zilele trecute, că nu e deschis la dialog şi că nu doreşte să îi întâlnească, chiar dacă Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc se află în subordinea Consiliului Judeţean.

Borboly a spus, iniţial, că rezolvarea problemei este la Ministerul Sănătăţii, fiind necesară o schimbare legislativă, după care a stat de vorbă cu oamenii, care au cerut să fie respectaţi şi să li se dea ceea ce li se cuvine, iar preşedintele CJ să facă demersuri pentru ca problema să fie rezolvată.

După aproximativ 40 de minute de discuţii, Borboly a fost de acord să solicite convocarea Consiliului de Administraţie al spitalului, săptămâna viitoare, unde să se facă o analiză a acestei situaţii şi dacă există pârghii legale pentru a răspunde solicitările protestatarilor de la SJU.

Copreşedintele Sindicatului "Solidaritatea Sanitară" pentru zona Covasna şi Harghita, Sorin Văcăruş, a declarat, pentru AGERPRES, că există un acord de principiu al preşedintelui CJ, care a înţeles problema semnalată de angajaţii SJU Miercurea-Ciuc.

"Următorul pas este că săptămâna viitoare va fi convocat Consiliul de Administraţie, unde sa va discuta revendicarea care a făcut obiectul acestui conflict de muncă, adică uniformizarea sporurilor la nivelul secţiilor. Adică, toate categoriile profesionale dintr-o secţie să aibă acelaşi spor, respectiv sporul cel mai mare aflat în plată astăzi. Pentru şedinţa care se va convoca, va cere (preşedintele CJ - n.red.) de la spital nivelul cheltuielilor salariale şi nivelul sporurilor, pentru a verifica încadrarea în procentul obligatoriu de 30% şi urmează ca la şedinţă să discutăm. Avem acordul de principiu al dumnealui, a înţeles care este problema, e reală, acum domnul e în campanie electorală, nu noi. Aşa că suntem optimişti", a declarat Sorin Văcăruş.

Conducerea SJU Miercurea-Ciuc a precizat, în prima zi a protestului, că în ultimii patru ani nu s-a permis modificarea sporurilor, în urma unor ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, iar problema poate fi rezolvată doar printr-o modificare legislativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.