Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Sibiu susţine că la Spitalul Judeţean se fac aproximativ o sută de teste de COVID-19 pe zi

Time of Israel
test coronavirus COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat marţi, că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se realizează aproximativ o sută de teste de COVID-19 pe zi, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

"În ceea ce priveşte testarea sibienilor pentru depistarea SARS-CoV-2, în momentul de faţă funcţionează o linie PCR achiziţionată de Fundaţia CON-A, pentru care autorităţile judeţene au reuşit să obţină cu mari eforturi un extractor manual şi unul automat, precum şi o cantitate de început de 2.500 de teste de extracţie, ceea ce permite în acest moment realizarea de aproximativ 100 de teste pe zi", se arată în comunicatul de presă al CJ Sibiu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătăţii a asigurat 90 % din plata pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR.

"Consiliul Judeţean Sibiu a semnat un contract cu Ministerul Sănătăţii pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Valoarea fondurilor puse la dispoziţie prin transfer de la Ministerul Sănătăţii este de 216.000 lei, iar Consiliul Judeţean Sibiu va asigura o cofinanţare de 10 % pentru realizarea achiziţiei", se mai precizează în comunicatul CJ Sibiu.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

La nivelul judeţului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 116 de persoane şi 512 rezultate au fost negative. Până în acest moment în judeţul Sibiu au fost înregistrate 10 decese şi 13 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.