Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Suceava anunţă că Guvernul va aloca judeţului 29 milioane lei în 2021 pentru proiectul 'Utilităţi şi mediu'

Digi24
Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că în bugetul pe anul 2021 vor fi incluse şi sumele necesare plăţii ratelor pentru proiectul ''Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene'', fiind vorba de peste 29 milioane de lei, el apreciind ''deschiderea'' premierului Florin Cîţu faţă de problemele judeţului.

Potrivit lui Flutur, în cursul zilei de marţi a discutat la telefon cu premierul Florin Cîţu, iar acesta i-a confirmat că a ţinut cont de solicitarea de a prevedea bani în bugetul anului 2021 pentru plata ratelor de capital şi a dobânzilor scadente în anul 2021 din proiectul "Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene".

''Apreciez foarte mult deschiderea premierului Florin Cîţu faţă de problemele judeţului Suceava. Astăzi, printr-o discuţie telefonică, mi-a confirmat că a ţinut cont de solicitarea noastră de a prevedea bani în bugetul anului 2021 pentru plata ratelor de capital şi a dobânzilor scadente în anul 2021 la Programul 'Utilităţi şi mediu la standarde europene', pentru cele 57 de primării aflate în dificultate ca urmare a împrumutului pentru acest proiect. Domnia sa cunoştea această mare problemă a judeţului încă de anul trecut, când era ministru de Finanţe. Ţin să îi mulţumesc pentru că ne acordă un sprijin vital pentru un număr mare de primării din judeţul Suceava'', a spus Flutur.

Citește și: Nicolae Robu iese la rampă: ‘Am fost mereu alături de studenți în lupta lor pentru gratuitate pe mijloacele de transport public’

El a precizat că instituţia pe care o conduce a adresat, în numele localităţilor împrumutate din cadrul celor două componente ale proiectului "Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene'', respectiv componenta gaz şi componenta termie, o solicitare de a fi sprijinite în achitarea ratelor şi dobânzilor, în condiţiile în care o parte din cele 57 de localităţi sunt deja datoare la fondul de risc, cu o valoare totală de 7,74 de milioane de lei.

Potrivit lui Flutur, scadenţele de plată pentru obligaţiile aferente creditului extern, garantat de guvern, pentru acest proiect, rata de capital şi dobânda, sunt pe 28 martie şi 28 septembrie ale fiecărui an calendaristic.

"Astfel, am solicitat cuprinderea în bugetul anului 2021 a ratelor de capital şi dobânzilor scadente în anul 2021, în sumă totală de 29,077 milioane de lei, din care suma de 9.171.527,26 lei pentru componenta gaz, respectiv 19.905,994,46 lei pentru componenta termie", a mai spus Gheorghe Flutur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.