Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli: Mai multe meciuri europene ar fi bine-venite

juventus

Președintele clubului Juventus, Andrea Agnelli, a declarat, miercuri, în conferința anuală pe teme de sport „e-Think Sport Conference”, că mai multe jocuri europene sunt esențiale pentru a atrage fanii fotbalului alături de acest sport și în viitor, anunță MEDIAFAX.

Andrea Agnelli nu s-a aventurat, în conferința susținută, în susținerea unei Superligi europene exclusiviste.

Agnelli este șeful Asociației Cluburilor Europene, și cel care conduce discuțiile despre reforma Ligii Campionilor, începând cu 2024.

„Ar trebui să ne amintim încotro se îndreaptă fanii viitorului", a spus Agnelli, conform BBC Sports.

„Este punctul nostru de vedere ferm, că mai multe meciuri europene ar fi binevenite", a mai adăugat acesta.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Perspectiva înființării unei Superligi Europene a fost întâmpinată de opoziția principalelor organe de conducere ale fotbalului, pe fondul îngrijorării că va fi o amenințare pentru Liga Campionilor.

FIFA, organul de conducere mondial, a declarat, săptămâna trecută, că oricare jucător care va concura într-o Superligă europeană va fi exclus din competițiile internaționale.

Un sondaj al BBC din decembrie anul trecut a sugerat totuși că aproape jumătate dintre fanii tineri ar susține ideea unei astfel de ligi.

În discursul săi din cadrul „e-Think Sport Conference”, care s-a desfășurat anul acesta online, Agnelli nu a menționat în mod intenționat Superliga Europeană, dar a vorbit despre necesitatea ca fotbalul să facă față viitorului.

„Vrem să abordăm viitorul cu o viziune nostalgică sau progresistă?” a întrebat el retoric.

„Ne putem gândi la fanii viitorului sau putem proteja ceea ce am avut întotdeauna. Cred că este de datoria noastră să gândim spre viitor și să ne asigurăm că fotbalul rămâne cel mai îndrăgit sport din lume”, spune el.

Agnelli a ținut să menționeze, de asemenea, că pe agenda sa nu se află o competiție exclusivistă, considerând că toate competițiile europene ar trebui să fie deschise tuturor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.