Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, şi reprezentanţii APMA au discutat despre finanţarea superioare a ambulatoriului de specialitate

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA), în cadrul întrevederii fiind discutate chestiuni legate de finanţare şi pregătirea viitorului Contract Cadru pentru anii 2020-2021, informează APMA, prin intermediul unui comunicat.

"Scopul întâlnirii a fost discutarea problemelor ambulatoriului de specialitate prin prisma finanţării şi a pregătirii viitorului Contract Cadru pentru anii 2020-2021 şi a normelor sale de aplicare. Referitor la problema finanţării, dl. Preşedinte Vasile Ciurchea şi-a anunţat intenţia de a duce valoarea punctului pe servicii la o valoare similară celei aplicate în cazul MF (Medicinei de Familie), dar cel mai probabil la proxima rectificare bugetară", a precizat sursa citată.

Citește și: Polițistul care l-a convins pe Dincă să vorbească a lucrat la Criminalistică! De unde se cunoaște cu monstrul din Caracal

Potrivit APMA, în ceea ce priveşte viitorul Contract Cadru s-a discutat despre necesitatea finanţării superioare a ambulatoriului de specialitate, "cel puţin la nivelul Medicinei de Familie".

"Preşedintele Ciurchea a agreat această idee, dar corelată cu un control mai strict al serviciilor raportate si al necesităţii acestora", se mai arată în comunicat.

Printre temele abordate s-au mai numărat: raportarea zilnică, nu lunară, a serviciilor prestate; DES (Dosarul Electronic de Sănătate) va deveni obligatoriu, probabil începând cu noul Contract-Cadru 2020-2021; posibilitatea eliminării plafoanelor la paraclinic şi a graniţelor interjudeţene, simultan cu introducerea unor limitări în repetarea investigaţiilor efectuate.

Citește și: Amendă pentru femeia care protesta în fața casei lui Gheorghe Dincă- Care este cauza

"Pentru transpunerea solicitărilor furnizorilor şi a intenţiilor CNAS într-o forma coerentă, în cursul lunii septembrie se va organiza, la iniţiativa CNAS, o masă rotundă la care să participe reprezentanţi ai CNAS, MF, APMA, Palmed, CMR, MS. În perioada următoare CNAS aşteaptă propunerile APMA pentru noul contract cadru şi Normele de aplicare a acestuia", se mai arată în comunicat.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit: S-a confirmat că Alexandra a fost victima unei rețele internaționale de răpiri și exploatare de fete!

Delegaţia APMA a fost formată din dr. Cosmin Alexandrescu, preşedinte, dr. Alina Mîndroiu, vicepreşedinte, şi dr. Mathilda Zăvoianu, membru al asociaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.