Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CNCD intră în scandalul de la România-Kosovo: 'Eu aştept ziua în care aceşti suporteri filmaţi vor fi daţi în judecată'

directmm.ro
Asztalos Csaba

Sportul este sport şi atunci politica se manifestă în afara stadioanelor, a afirmat marţi seara preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, în contextul incidentelor care au avut loc la meciul de fotbal România - Kosovo, desfăşurat pe Arena Naţională.

"Nu au ce căuta aceste mesaje geopolitice în sport. (...) A juca fără spectatori înseamnă o pierdere foarte mare şi financiară, dar în principal şi de susţinere a echipei naţionale. (...) UEFA nu permite transmiterea mesajelor politice pe stadioane. (...) Sportul este sport şi atunci politica se manifestă în afara stadioanelor, în studioul de televiziune", a declarat preşedintele CNCD, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a reamintit de partidele jucate în preliminariile trecute fără spectatori, meciuri decisive. "Iar spectatorii contează foarte mult pentru echipa naţională. (...) Da, este o problemă de imagine, sunt pierderi financiare. Eu aştept ziua în care aceşti suporteri filmaţi vor fi daţi în judecată şi să răspundă inclusiv financiar pentru faptele lor, pentru că nu se mai poate", a spus Csaba Asztalos.

Preşedintele CNCD a menţionat că instituţia pe care o conduce colaborează cu Jandarmeria la astfel de meciuri.

"Dar Jandarmeria în acest moment nu are nici măcar temei legal să confişte un banner. Legea trebuie modificată", a afirmat el, subliniind că "acel mesaj nu avea ce să caute pe stadion".

Scandalul de la România-Kosovo

Meciul dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Kosovo, întrerupt în min. 18, la scorul de 0 - 0, din cauza manifestărilor suporterilor români, marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, s-a reluat după o pauză de mai bine de 40 de minute.

Fanii au aruncat în min. 18 cu torţe în spatele porţii kosovarului Arijanet Muric, astfel că arbitrul francez Willy Delajod a decis să întrerupă jocul.

Suporterii au aruncat cu petarde şi au desfăşurat un banner ''Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia'', la care nu au renunţat în ciuda faptului că Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu au mers să discute cu fanii.

De asemenea, s-a făcut apel la instalaţia de sonorizare ca spectatorii să se comporte în mod civilizat.

Arbitrul a trimis echipele la vestiare peste alte trei minute.

UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost ''suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor''.

Echipele au revenit pe teren şi jocul s-a reluat după zece minute de încălzire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.