Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele columbian, Santos, prelungeşte până la 31 decembrie armistiţiul cu gherila FARC

FARC

Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a anunţat joi că a prelungit până la sfârşitul lunii decembrie armistiţiul cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), exprimându-şi speranţa că va reuşi să ajungă la "un nou acord" de pace cu gherila înainte de această dată, relatează AFP.

"Am luat decizia de a prelungi armistiţiul bilateral până la 31 decembrie. Să fie clar: nu este nici un ultimatum, nici o dată limită, dar sper că acest proces pentru a ajunge la un nou acord să se încheie cu mult înainte de această dată", a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Citește și: Alexis Tsipras cere partidului său formarea de alianţe pentru a schimba Europa

Juan Manuel Santos, care va organiza noi reuniuni cu opoziţia şi reprezentanţi ai societăţii civile, caută să găsească o rezolvare a crizei politice care zguduie ţara după ce acordul de pace semnat cu FARC a fost respins prin referendum.

"Vom obţine pacea. Vom reuşi să terminăm pentru totdeauna cu violenţa, vom reuşi ca persoanele deplasate să revină la casele lor (...), nu putem rata această oportunitate", a subliniat el.

Preşedintele columbian, laureat al Premiului Nobel pentru Pace la câteva zile după respingerea la urne a acordului de pace care a pus capăt celor peste 52 de ani de conflict cu FARC, îşi continuă maratonul reuniunilor de negociere pentru a nu lăsa să moară acordul de pace semnat la 26 septembrie cu liderul gherilei marxiste, Rodrigo Londono, mai cunoscut sub numele de război Timoleon Jiménez sau Timoşenko, anunță Agerpres.

Pe lângă întâlniri cu fostul preşedinte Alvaro Uribe, adversar înverşunat al acordului şi apărător al votului negativ la referendum, Juan Manuel Santos s-a mai întâlnit cu alţi foşti preşedinţi ai ţării, cum ar fi Andrés Pastrana şi Ernesto Samper, precum şi cu lideri religioşi şi victime ale conflictului armat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.