Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei juridice din Senat: trebuie să asigurăm finanțare pentru lupta cu traficul și consumul de droguri

Senatul Romaniei
Cristian Niculescu-Ţâgârlaş

Președintele Comisiei juridice din Senat, Cristian Niculescu-Ţâgârlaş, consideră că este nevoie de măsuri ample, la nivel de societate pentru a combate traficul și consumul de droguri.

“ Avem legi care vizează combaterea traficului de droguri, dar avem nevoie de măsuri care să implementeze aceste legi. Trebuie să asigurăm resursele financiare de care au nevoie Ministerul de Interne și Ministerul Public pentru a putea lupta eficient cu traficul de droguri. Mai mulți polițiști, mai mulți procurori implicați în lupta cu drogurile înseamnă resurse mai multe alocate combaterii acestui fenomen”, a declarat președintele Comisiei juridice din Senat.

De asemenea, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș susține că avem nevoie și de măsuri de prevenție eficiente, de educație și de centre pentru tratarea dependenței.

“ Nu e suficient să aplicăm măsuri punitive. Trebuie să avem măsuri reale de prevenție, să facem educație în școli pentru a combate acest fenomen și să îi ajutăm pe cei dependenți de droguri să scape de dependență. Asta înseamnă o strategie pe termen lung, pe mai multe paliere, care să implice nu doar polițiști și procurori. Dacă ne dorim să îi ținem pe tinerii noștri cât mai departe de droguri, trebuie să facem o strategie clară, cu obiective asumate, cu definirea clară a celor responsabili de implementarea lor și, desigur, cu finanțarea necesară realizării acestor obiective”, a mai subliniat senatorul PNL.

Acesta a mai precizat că  decizia președintelui Klaus Iohannis de a include subiectul consumului de droguri în rândul elevilor și tinerilor pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării este de bun augur pentru a trata cu seriozitate o problemă care afectează viitorul țării.

Comisia juridică a Senatului a acordat , în unanimitate, raport negativ unei iniţiative legislative de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi înlocuirea sancţiunilor penale cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.