Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, dezlănțuit: Federaţia Rusă încalcă din nou, în mod barbar, drepturile omului în Ucraina

Youtube
cristian chirtes

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Ioan Cristian Chirteş, a afirmat, luni, că, prin atacul intenţionat împotriva civililor, ”Federaţia Rusă încalcă din nou, în mod barbar, drepturile omului în Ucraina”.

”Condamn crimele abominabile şi atrocităţile pe care armata Federaţiei Ruse le-a comis în Ucraina. Uciderea civililor neînarmaţi la Bucha şi în alte localităţi din apropierea Kiev-ului reprezintă crime de război şi crime împotriva umanităţii. Nu există cuvinte care să exprime mai dur barbarismele comise de ruşi decât o fac imaginile din Bucha, cu trupurile neînsufleţite, pe străzi sau în gropi comune, ale unor oameni nevinovaţi, ucişi în timp ce încercau doar să fugă, să-şi salveze viaţa. În Ucraina, ruşii se comportă ca în Evul Mediu, ucid şi jefuiesc tot ce apare în calea lor, clădiri şi oameni la un loc”, a declarat, luni, senatorul Ioan Cristian Chirteş.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI afirmă că reacţia liderilor comunităţii internaţionale la masacrul din Bucha a venit prompt.

”Este categoric nevoie de noi sancţiuni, care să lase Federaţia Rusă fără puterea de a mai duce acest război. Crimele inimaginabile pentru zilele noastre, care au loc în Ucraina, trebuie judecate. Autorităţile ruse trebuie să plătească. Apreciez efortul tuturor organizaţiilor internaţionale, a serviciilor secrete şi a tuturor celor care strâng dovezi ale crimelor împotriva umanităţii comise de Federaţia Rusă în Ucraina”, a mai transmis senatorul.

Potrivit acestuia, ”este greu de spus când vor plăti cei vinovaţi pentru toate faptele lor oribile, dar este responsabilitatea noastră să aducem dovezi care să stea mărturie a acestor momente”.

”Trebuie să condamnăm crimele şi să luptăm pentru dreptul fundamental la viaţă al fiecărui om. Vieţile civililor din Ucraina trebuie protejate. Salut capacitatea impresionantă a comunităţii internaţionale de a răspunde colectiv pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor în Ucraina. Întreaga lume liberă trebuie să fie unită în lupta pentru libertate”, a mai transmis senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.