Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei SRI se întâlneşte astăzi cu George Maior pentru a stabili procedura de invitare a acestuia la audieri în comisie

George Maior

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, va avea o discuţie, vineri, la Parlament, cu ambasadorul României în SUA, George Maior, pentru a stabili modul în care acesta va fi invitat oficial pentru a fi audiat în comisie, în calitate de fost director al Serviciului Român de Informaţii.

Claudiu Manda a declarat că la întâlnirea de vineri va discuta cu ambasadorul României în SUA despre procedura de invitare a acestuia în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

"Nu e o întâlnire în care să vrem să spunem foarte multe lucruri în spaţiul public. O să fac o informare în presă despre ce am discutat acolo. (…) Dorim să discutam chestiunea aceasta procedurală, partea de invitaţie, partea formală. Nu e în ţară de fiecare dată să poată să vină oricând i-ar permite programul. O să stabilim o zi, o oră”, a declarat, joi, Claudiu Manda, potrivit News.ro.

El a spus că în comisie trebuie lămurite mai multe lucruri din perioada în care George Maior era la conducerea SRI.

"Sunt lucruri de discutat, sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire în cadrul comisiei despre activitatea din perioada în care domnul Maior era directorul SRI, multe dintre ele au fost spuse deja în spaţiul public ca nişte informaţii sau prezentări ale spuselor de la comisie. Nu avem lucruri noi sau în plus, dar sunt lucruri pe care vrem să le lămurim noi, comisia, şi sunt sigur că şi domnul Maior doreşte să le lămurească”, a mai afirmat senatorul Claudiu Manda.

El declara, miercuri, că, pe lângă ambasadorul George Maior, în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI urmează să fie audiaţi şi Florian Coldea, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, ar urma să fie audiat liu liderul PSD,  Liviu Dragnea, care a spus că doreşte să meargă la comisie pentru a face declaraţii despre ceea ce ştie în privinţa statului paralel.

"Sigur va fi invitat la Comisia de Control al activităţii SRI. (...) Sunt patru persoane despre care am spus public la finalul sesiunii parlamentare că intenţionăm să le invităm - generalul Coldea, George Maior, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu şi probabil în etapa următoare va fi invitat şi domnul Dragnea”, a spus Claudiu Manda.

George Maior a fost audiat în vara anului trecut în comisia pentru alegerile prezidenţiale din 2009. El le-a spus parlamentarilor că nu doreşte să răspundă la întrebările privind prezenţa sa în casa lui Gabriel Oprea, în noaptea turului al doilea al alegerilor, pentru că nu doreşte să amestece viaţa privată cu cea publică şi că SRI şi-a îndeplinit ireproşabil sarcinile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.