Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene este ironic la adresa preşedintelui american și a referendumului BREXIT: 'Ne bucurăm să fim plictisitori'

lagruyere.ch
alain berset

Să fii plictisitor este un lucru bun în vremurile incerte de azi, a apreciat luni preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, într-o ironie amicală la adresa preşedintelui american Donald Trump şi a referendumului din Marea Britanie cu privire la Brexit, relatează Reuters, informează Agerpres.

La un dineu găzduit de Asociaţia corespondenţilor străini din Elveţia, Berset - care deţine preşedinţia Confederaţiei pentru un an - a admis că sistemul politic al ţării sale este greu de înţeles pentru străini.

"Un preşedinte care nu poate lua decizii singur şi care are mandat doar un an? Ok, pentru unii dintre dumneavoastră ar putea să pară chiar o idee bună", a spus Berset - puţin cunoscut chiar şi în Elveţia, notează Reuters -, evocând totodată sistemul elveţian de democraţie directă, care înseamnă că "aproape totul" este supus votului popular.

"Nu sunt sigur că le puteţi explica acest lucru cititorilor dvs de acasă. Se pare că sunt ţări unde este suficient un referendum ca să arunce ţara în ani de incertitudine şi haos", a menţionat Berset, adăugând că, "din fericire, noi în Elveţia ne-am reglementat deja situaţia cu Uniunea Europeană".

Amintind de un sondaj privind oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii în care BBC a calificat oraşul elveţian Zurich drept "plictisitor", Berset s-a declarat convins că interlocutorii săi "cunosc mai bine Elveţia". "Muncim din greu să fim atât de plictisitori", a glumit el. "Ne bucurăm să auzim astfel de insulte. Să fii plictisitor poate fi un lucru bun", reflectând stabilitate, continuitate şi seriozitate, a mai spus preşedintele Elveţiei.

Ambasadorul SUA, Ed McMullen, a dat asigurări că remarcile lui Berset au fost bine primite. "Nu cred că a ironizat pe cineva. A glumit. S-a referit la preşedinţia Elveţiei şi ce ironic e că se schimbă în fiecare an. Unora le place asta, altora nu", a conchis ambasadorul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.