Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE: 'Menţinem flexibilitatea şi permitem băncilor să-şi folosească rezervele de capital'

caleaeuropeana.ro
banca centrala europeana bce

Banca Centrală Europeană este deschisă în a acorda creditorilor din zona euro mai mult timp pentru a-şi reconstrui rezervele de capital (capital buffers), dacă actuala criză duce la o deteriorare semnificativă a calităţii activelor, a afirmat Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE, transmite Reuters, arată Agerpres.

"Intenţionăm să ne menţinem flexibilitatea şi să permitem băncilor să-şi folosească rezervele de capital cel puţin până în 2022. Dar, de asemenea, putem reconsidera momentul, dacă băncile vor fi afectate de o deteriorare semnificativă a calităţii activelor", a declarat Enria la o conferinţă online.

Acesta a adăugat: "Nu vrem să începem înăsprirea reglementărilor privind rezervele de capital în timp ce criza încă are un impact asupra bilanţurilor băncilor".

BCE desfăşoară o serie de acţiuni pentru a se asigura că rezervele de capital ale băncilor sunt suficient de solide pentru a face faţă unei scăderi semnificative a activităţii economice. Deşi a cerut băncilor să dea dovadă de o "extremă moderaţie" cu privire la bonusuri şi să îşi utilizeze capitalul pentru a finanţa gospodăriile şi companiile, BCE ia, de asemenea, în considerare cerinţe mai stricte de capital pentru cele care nu gestionează în mod adecvat riscul de credit, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Alte surse au anunţat recent că Banca Centrală Europeană ar urma să extindă cu nouă luni măsurile de sprijin, pentru a se asigura că băncile menţin furnizarea de împrumuturi pentru economie.

Consiliul de supervizare al BCE intenţionează să permită creditorilor să continue să excludă depozitele deţinute la băncile centrale când calculează rata de îndatorare, până în martie 2022. Măsura trebuie aprobată de Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene pentru a intra în vigoare, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al BCE nu a dorit să comenteze informaţia.

Excepţia, care ar expira în 27 iunie, face ca băncile să pară mai solide şi le permite să-şi extindă activitatea cu actualele rezerve financiare.

Din 2014, BCE supervizează în mod direct cele mai mari 115 grupuri bancare din zona euro, reprezentând aproape 82% din piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.