Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European, atac direct la adresa Rusiei: 'E lipsită de credibilitate'

donald tusk

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a estimat miercuri ca fiind "lipsite de credibilitate" acuzaţiile aduse Ucrainei de către Rusia, acuzaţii care au dus la o nouă escaladare a tensiunilor între cele două ţări, informează AFP.

"Am vorbit cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko. Am analizat în acelaşi mod situaţia din Crimeea şi din Donbas. Versiunea rusă a evenimentelor este lipsită de credibilitate", a notat Tusk pe Twitter, la finalul unei convorbiri telefonice cu Poroşenko.

Citește și: Australia și-a schimbat poziția și nu mai poate fi găsită cu GPS-ul: Ce au descoperit oamenii de știință

Moscova a acuzat săptămâna trecută Kievul că a efectuat incursiuni "teroriste" în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014. Preşedintele rus Vladimir Putin estimează că armata ucraineană şi-a intensificat lupta împotriva rebelilor proruşi din Donbas şi regiunea Lugansk.

Kievul, care a plasat trupele sale în stare de alertă de-a lungul liniei de demarcaţie cu regiunile sale estice şi Crimeea, a respins aceste acuzaţii.

Citește și: NEBUNIA lui Salam: Și-a scos dansatoarele, aproape goale, în stradă / VIDEO

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a făcut apel, în 12 august, la evitarea "oricărei acţiuni care ar putea duce la o nouă escaladare", reafirmându-şi sprijinul pentru suveranitatea Ucrainei.

Cele 28 de ţări membre ale UE nu au încetat să susţină eforturile menite să pună capăt conflictului din estul Ucrainei între forţele guvernamentale şi cele rebele, conflict în care au murit circa 9.600 de oameni, de la declanşarea lui în 2014.

Citește și: A apărut pistolul-iPhone: Cum se camuflează arma într-o carcasă / VIDEO

Donald Tusk a discutat miercuri cu Poroşenko şi despre problema vizelor de intrare în UE, estimând drept "pozitiv" nivelul de pregătire al Ucrainei pentru obţinerea liberalizării lor.

Obţinerea unui regim fără vize în relaţia cu UE este o promisiune-cheie a autorităţilor prooccidentale aflate la putere în Ucraina din 2014. În aprilie, Comisia Europeană a propus ridicarea vizelor pentru ucraineni, după ce Ucraina va pune în aplicare reforme "dificile şi de mare anvergură" în ceea ce priveşte statul de drept şi lupta împotriva corupţiei, conform agerpres.ro.

Citește și: Greşeli pe care le faci fără să ştii atunci când prepari cafeaua

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.