Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a început o vizită în Libia

Inquam Photos / Octav Ganea
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a început duminică o vizită în Libia, ţară din Africa de Nord ce încearcă să depăşească un deceniu de haos şi instabilitate, informează AFP, potrivit Agerpres.

Autorităţile libiene nu au precizat programul acestei vizite ce intervine într-un moment în care ţara traversează o îmbunătăţire a situaţiei politice, după anii de instabilitate ce au urmat căderii regimului lui Muammar al-Gaddafi în 2011, o perioadă de haos marcată de existenţa în ultimii ani a două puteri rivale.

Această ţară cu circa şapte milioane de locuitori a reuşit să se doteze, în urma unui proces mediat de ONU, cu un guvern unificat însărcinat să conducă tranziţia până la alegerile naţionale de la sfârşitul lui decembrie.

Citește și: EXCLUSIV Fostul ministru Pintea IA CU ASALT specialiștii din DNA - Afirmă că ei nu fac parte din organul judiciar și vrea ANULAREA actelor lor în cazul de mare corupție

Miniştrii de externe francez, german şi italian s-au deplasat la Tripoli pe 25 martie, într-un gest european de unitate şi de susţinere în faţa acestor recente progrese politice.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis este aşteptat marţi la Tripoli pentru a redeschide ambasada Greciei. Vizita lui va coincide cu cea a noului şef al guvernului italian Mario Draghi. Aceste vizite vor fi primele ale unor lideri europeni de după formarea guvernului de tranziţie libian susţinut de comunitatea internaţională.

Dincolo de progresele politice, Libia rămâne o rută majoră pentru zeci de mii de migranţi, în principal din Africa Subsahariană, care încearcă să ajungă pe costa italiană pe mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.