Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European: 'O ameninţare împotriva Ucrainei este o ameninţare împotriva Europei'

BBC
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi-a exprimat miercuri solidaritatea cu Kievul, afirmând că o ameninţare din partea Rusiei că va invada Ucraina este o ameninţare împotriva Europei, transmite Reuters.

''O ameninţare împotriva Ucrainei este o ameninţare împotriva Europei'', a spus Michel într-o conferinţă de presă comună cu premierul slovac, Eduard Heger, la Bratislava.

Anterior, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, declarase că tensiunile cu Moscova din cauza comasării de trupe ruse la frontiera cu Ucraina sunt "cel mai recent exemplu" al faptului că "Europa este în pericol".

"Ne confruntăm cu provocări. Europa este în pericol. Înainte, când se spunea aşa ceva, unii râdeau, însă acum râd mai puţin", a apreciat marţi Borrell în intervenţia sa în Parlamentul European în cadrul unei dezbateri privind "Busola strategică", propunerea prin care ţările UE caută să obţină o mai mare autonomie în domeniul apărării, potrivit Agerpres.ro.

În ultimele luni, Rusia a concentrat zeci de mii de militari la frontiera sa cu Ucraina şi a făcut tot mai multe manevre militare, stârnind temeri privind o invazie.

Moscova neagă orice plan în acest sens, însă Kremlinul insistă să primească garanţii scrise pentru securitatea sa, inclusiv promisiunea că Ucraina nu va fi primită în NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.