Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CS Dinamo, despre transferul lui David Popovici: 'Nu a fost un 'furt', ne-am făcut datoria'

Inquam Photos / George Călin
David Popovici

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, Ionuţ Popa, a afirmat, marţi, la sediul COSR, că transferul înotătorului David Popovici de la CSA Steaua nu a fost un "furt", conducerea grupării pe care o conduce făcându-şi doar datoria de a-l oferta, acesta fiind liber de contract.

"Nu a fost vorba de un furt. Vreau să fac o precizare fermă, toate negocierile şi relaţiile contractuale au fost stabilite în afara relaţiilor contractuale ale lui David cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua, exact în luna în care a fost descoperită, în luna septembrie. Consider că istoria clubului Dinamo, seriozitatea proiectelor pe care le derulăm au fost determinante şi l-au convins pe David să facă pasul spre Clubul Sportiv Dinamo", a declarat Popa, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă motivul real al transferului a fost salariul mic pe care îl primea la CSA Steaua. Popa a răspuns: "Salariile sunt confidenţiale, dar nu cred că au a fost probleme de genul acesta, pentru că, în baza Hotărârii de Guvern 1447, există un barem pentru sportivii juniori, adică oricum este plafonat salariul. Toate discuţiile au fost purtate cu tutorele legal, inclusiv contractul persoanelor sub 18 ani se întocmeşte cu tutorele legal, care este şi reprezentantul minorului. Pentru a avea grad (n.r. - în Poliţie) cred că trebuie în primul rând să aibă studii superioare. Dacă stăm să ne gândim, cu facultatea, patru ani, mai sunt şase ani, e greu să vă răspund pentru viitor".

Oficialul clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare speră ca prin aducerea lui Popovici, CS Dinamo să-şi fi asigurat câteva medalii olimpice la următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice.

"Sperăm ca prin aducerea lui David Popovici să ne asigurăm nişte medalii în viitor. Noi ne bucurăm că am reuşit să aducem în curtea noastră un sportiv atât de galonat, de viitor, care va fi un model pentru tinerii din curtea noastră. A solicitat un culoar de antrenament în bazinul nostru, care este olimpic, îndeplineşte toate criteriile, ne-am armonizat conform cererii şi ofertei. Am reuşit să îi îndeplinim toate dorinţele până la urmă. Asta este datoria noastră, să creăm condiţii pentru sportivi. Atât timp cât voi fi preşedintele clubului voi oferta şi voi încerca să atrag către club tot ceea ce înseamnă sportiv de calitate şi de perspectivă. Este datoria mea, dacă nu făceam acest lucru puteam fi acuzat de pasivitate. Noi ne-am făcut pur şi simplu datoria, dar a fost alegerea lui", a completat oficialul CS Dinamo.

Înotătorul David Popovici (17 ani) este deţinător al recordurilor mondiale în probele de 100 de m şi 200 de m liber la juniori şi a fost cel mai tânăr sportiv român care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La competiţia supremă, Popovici a reuşit să obţină, surprinzător, locul 4, la proba de 200 m liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.