Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele cubanez Raul Castro s-a angajat să 'apere patria şi socialismul'

www.biography.com
Raul Castro

Preşedintele cubanez Raul Castro s-a angajat sâmbătă seară să "apere patria şi socialismul", în cadrul unei ceremonii de omagiere în ajunul funeraliilor părintelui Revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, mort la 25 noiembrie, la vârsta de 90 de ani, scrie AFP, potrivit agerpres.ro

"În faţa rămăşiţelor pământeşti ale lui Fidel (...), jurăm să apărăm patria şi socialismul", a declarat Raul Castro, în faţa a zeci de mii de persoane adunate la Santiago de Cuba, în estul ţării, unde cenuşa fostului lider urmează a fi îngropată duminică într-o ceremonie restrânsă.

ULTIMA DORINȚĂ a lui Fidel Castro, respectată cu sfințenie: Ce nu se va întâmpla în Cuba niciodată


Fidel "a demonstrat că acest lucru este posibil, că putem depăşi orice obstacol, orice ameninţare, orice şoc în hotărârea noastră de a construi socialismul în Cuba", a insistat el, în ultimul discurs de omagiere, susţinut în Piaţa Revoluţiei Antonio Maceo din 'oraşul eroic'. 

Spre surprinderea multor cubanezi, Raul Castro a anunţat de asemenea că, în conformitate cu dorinţa lui Fidel Castro, va depune în Adunarea Naţională un proiect de lege care prevede ca niciun cult al personalităţii să nu fie întreţinut în jurul fostului lider istoric. 

Fidel a insistat "până în ultimele sale ore de viaţă" ca "numele său şi figura sa să nu fie folosite niciodată pentru denumiri de instituţii, pieţe, parcuri, străzi sau alte locuri publice şi ca să nu fie niciodată ridicate în memoria sa monumente, busturi, statui şi alt forme similare de omagiere", a reamintit Raul Castro, care i-a succedat fratelui său la putere în 2006.

Scandal MONSTRU la Realitatea Tv. S-a trecut la amenințări cu plângeri penale


La ceremonia de omagiere au fost prezenţi câţiva şefi de stat străini, cum ar fi aliaţi necondiţionaţi ai Cubei precum Nicolas Maduro (Venezuela) şi Evo Morales (Bolivia), dar şi congolezul Denis Sassou Nguesso şi foştii preşedinţi brazilieni Luiz Inacio 'Lula' da Silva şi Dilma Rousseff. 

Printre invitaţi mai figurează Diego Maradona, legenda fotbalului argentinian şi un apropiat al lui Fidel Castro, dar şi ministrul francez al ecologiei, Ségolčne Royal. 

Rămăşiţele lui Fidel Castro vor fi depuse duminică în cimitirul Santa Ifigenia din Santiago de Cuba, lângă mausoleul eroului independenţei cubaneze Jose Marti, într-o ceremonie restrânsă şi simplă. 

Ceremonia de înmormântare va începe la ora 12 GMT. La ora 17.00 GMT se vor încheia cele nouă zile de doliu naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.