Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Cubei nu va asista `sub nicio formă` la summitul Americilor

Miguel Diaz-Canel

Preşedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, a afirmat miercuri că nu va participa "sub nicio formă" la summitul Americilor, prevăzut în iunie în Statele Unite care au dat de înţeles că nu va fi invitat, notează AFP preluat de agerpres.

"Pot să vă asigur că nu voi participa sub nicio formă", a scris Miguel Diaz-Canel pe Twitter, care a lăudat "poziţia curajoasă şi demnă a ţărilor care s-au ridicat împotriva excluderilor" de la acest summit.

Washingtonul nu a dat încă lista finală a invitaţilor la summitul Americilor care va avea loc în perioada 6-10 iunie la Los Angeles.

Administraţia democratului Joe Biden a indicat că Nicaragua, Cuba şi Venezuela nu ar trebui să fie prezente pentru că "nu respectă" principiile Cartei Democratice Interamericane în vigoare din 2001.

Ea a făcut cunoscut încă din ianuarie că "angajamentul faţă de democraţie" va fi un "factor cheie pentru a şti cine este invitat sau nu".

Preşedintele nicaraguan, Daniel Ortega, a afirmat la 18 mai că "nu este interesat" să participe la summit.

Preşedinţii Mexicului, Boliviei, Guatemalei, Hondurasului, precum şi mai multe ţări din Caraibe, au indicat că nu vor merge la summit dacă nu sunt invitate toate ţările din regiune. Argentina şi Chile, la rândul lor, au cerut ca nicio ţară să nu fie exclusă.

În ce îl priveşte, preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, şi-a confirmat participarea şi a precizat miercuri că va avea cu această ocazie o întrevedere privată cu omologul său american, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.