Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele din Chile anunță înfiinţarea unui parc naţional pentru protejarea gheţarilor din apropierea capitalei

Bloomberg
Sebastian Pinera

Preşedintele Chile, Sebastian Pinera, a anunţat sâmbătă înfiinţarea unui parc naţional cu o suprafaţă de 75.000 de hectare în zona muntoasă a Santiago de Chile pentru a proteja 368 de gheţari afectaţi de încălzirea globală şi care reprezintă un important rezervor de apă, informează AFP.

''Vom proteja astfel 368 de gheţari'', a declarat şeful statului cu prilejul anunţului referitor la crearea parcului. ''Gheţarii înmagazinează de 32 de ori mai multă apă ca barajul El Yeso'', care alimentează Santiago de Chile, a subliniat Pinera.

Parcul naţional al gheţarilor, situat la 60 de kilometri de Santiago de Chile, în Anzii Cordilieri, va proteja circa 46% din suprafaţa acoperită cu gheţari din regiunea capitalei şi va conţine 56% din apa înmagazinată în gheţarii acestei regiuni, unde locuiesc peste 7 milioane dintre cei 18 milioane de locuitori ai Chile.

''În Chile, categoria parc naţional reprezintă cel mai înalt grad de protejarea a unei suprafeţe terestre, ceea ce înseamnă că sub această etichetă de protecţie, gheţarii nu vor fi nici modificaţi, nici afectaţi'', precizează un comunicat oficial, potrivit Agerpres.ro.

Parcul ''este o măsură fundamentală luată de ţara noastră în lupta împotriva distrugerii naturii, topirii gheţarilor şi, într-o anumită măsură, pentru a lupta de asemenea împotriva secetei care ne afectează de 13 ani'', a declarat Pinera.

Chile este una dintre cele zece ţări pe teritoriul cărora se află cele mai importante mase glaciare din lume, alături de Canada, Statele Unite, China şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.