Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Donald Trump, declarație ULUITOARE despre liderul nord-coreean: 'Kim Jong Un nu doreşte să mă dezamăgească'

trump kim trump

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat încrezător vineri în ceea ce priveşte intenţiile liderului nord-coreean Kim Jong-Un în pofida unui al treilea test cu rachetă efectuat în opt zile de Phenian, relatează AGERPRES.

''Liderul Kim nu vrea să mă dezamăgească, Coreea de Nord are mult de câştigat'', a scris Donald Trump pe Twitter, afirmând că aceste teste militare nu sunt o încălcare a declaraţiei semnate de el şi liderul nord-coreean la Singapore în cursul summitului din iunie 2018.

Citește și: Un expert criminolog sparge gheața! Are la îndemână un astfel de om, cu un intelect nu foarte dezvoltat

''Nu au mai existat discuţii privind rachetele cu rază scurtă de acţiune de când am dat mâna'', a adăugat el.

Aceste tiruri ar putea, pe de altă parte, să constituie o încălcare a rezoluţiilor ONU, a scris preşedintele american. Coreea de Nord are interdicţie de lansare a rachetelor balistice în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Membrii europeni ai Consiliului de Securitate al ONU au condamnat joi această serie recentă de teste cu rachete. Liderul de la Casa Albă a spus deja joi că nu vede ''nicio problemă'' în aceste tiruri cu rachete cu rază scurtă de acţiune.

''Aş putea greşi, dar cred că preşedintele Kim are o viziune frumoasă şi măreaţă despre ţara sa şi numai Statele Unite, cu mine în calitate de preşedinte, pot face din această viziune o realitate'', a declarat Trump vineri.

Citește și: Apel urgent al lui Alexandru Cumpănașu: ‘Vă rog să descifrați ce scrie pe acest document’

Phenianul şi Washingtonul sunt implicate de mai bine de un an într-un proces diplomatic pentru a rezolva problema programelor nuclear şi balistic deţinute de Coreea de Nord. Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit de trei ori, ultima dată în iunie, în Zona demilitarizată care împarte Peninsula Coreeană, unde ei au convenit să reia negocierile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.