Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ecuadorului decretează stare excepţională din cauza violenţelor legate de traficul de droguri

Operation World
Ecuador

Preşedintele Ecuadorului, Guillermo Lasso, a anunţat luni că a decretat stare excepţională pe întreg teritoriul ţării din cauza unui val de violenţe legate de traficul de droguri, şeful statului ordonând mobilizarea pe străzi a militarilor şi poliţiştilor, transmite AFP.

'Începând de acum, forţele armate şi poliţia vor fi mobilizate masiv pe străzi pentru că decretăm stare excepţională pe întreg teritoriul naţional', a declarat preşedintele într-o alocuţiune difuzată de postul public EcuadorTV.

'Pe străzile din Ecuador nu există decât un inamic: traficul de droguri', a continuat el, arătând că, 'în ultimii ani, Ecuadorul a trecut de la o ţară de trafic de droguri la o ţară care şi consumă droguri', potrivit Agerpres.

Lasso, un politician de dreapta instalat la preşedinţie în luna mai, l-a schimbat luni din funcţie pe ministrul apărării, numind un general în retragere, Luis Hernandez, într-un context de criză în penitenciare.

În perioada ianuarie-august 2021, în Ecuador au fost consemnate 1.427 de crime, cu 55 mai multe decât bilanţul pe întreg anul 2020, arată cifrele Ministerului de Interne.

La sfârşitul lunii septembrie, într-o închisoare din sud-vestul ţării au fost masacraţi 119 deţinuţi, dintre care unii au fost dezmembraţi sau arşi, în confruntări violente între bande rivale cu legături cu traficul de droguri şi cu carteluri mexicane şi columbiene.

Potrivit datelor oficiale, cel puţin 238 de deţinuţi au murit în acest an în închisorile din Ecuador, suprapopulate şi teatrul unor violenţe recurente de mai mulţi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.