Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Egiptului critică Europa pentru refuzul de a primi migranţi

cnn.com
Abdel Fattah al-Sissi

Preşedintele Egiptului, Abdel-Fattah al-Sissi, a criticat Europa pentru că refuză să primească migranţi, în timp ce ţara sa găzduieşte aproximativ şase milioane de persoane care au fugit de conflictele şi sărăcia din statele lor de origine, relatează DPA.

"În Egipt, avem şase milioane de persoane venite din cauza unor conflicte, a capacităţilor limitate sau a sărăciei din unele ţări vecine. Nu le-am interzis şi nici nu le-am dus în lagăre", a declarat marţi Al-Sissi, potrivit Agerpres.

"Vorbim despre un număr uriaş. Prietenii noştri din Europa refuză să îi primească", a adăugat el, în cadrul unei conferinţe în staţiunea Sharm el-Sheikh la Marea Roşie.

"S-au integrat în societate. Capacităţile noastre (de primire) poate nu sunt la fel de avansate ca în ţările bogate, dar măcar am pus la dispoziţie ceea ce avem, fără a face zarvă", a mai spus preşedintele egiptean.

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), migranţii din Egipt provin din 58 de ţări, multe dintre ele din Africa şi din lumea arabă. Ei folosesc deseori Egiptul ca ţară de tranzit.

Egiptul şi-a înăsprit controalele asupra migraţiei ilegale de pe coastele sale nordice, astfel că numărul plecărilor prin Marea Mediterană a scăzut din 2016, a precizat OIM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.