Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, prezintă scuze premierului finlandez, după o remarcă a ministrului de Interne

operationworld.com
Estonia

Președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, i-a cerut luni scuze premierului Finlandei, Sanna Marin, după ce ministrul de Interne de la Tallinn, Mart Helme, a descris-o pe aceasta ca fiind „o vânzătoare” și i-a pus la îndoială capacitatea de a conduce țara, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

Helme, liderul partidului Ekre, de extremă dreapta, a făcut duminică o declarație controversată la adresa premierului Finlandei și a Guvernului acesteia. „Vedem cum o vânzătoare a devenit prim-ministru și cum alți activiști de stradă și persoane fără educație au devenit membri ai Guvernului”, a declarat acesta în cadrul unei emisiuni difuzate de un post radio.

Comentariile ministrului de Interne i-au determinat pe reprezentanții opoziției să îi ceară acestuia demisia, în timp ce președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, a discutat cu omologul său finlandez, Sauli Niinisto, transmițându-i scuze premierului și Guvernului.

Social-democrata Sanna Marin a vorbit în repetate rânduri despre faptul că a crescut într-o familie cu posibilități reduse și a fost casieră la un magazin înainte de a-și începe studiile universitare și de a intra în politică. „Sunt extrem de mândră de Finlanda. Iată cum un copil dintr-o familie săracă poate fi deveni educat și își poate atinge scopurile în viață. Iată că o casieră poate să devină prim-ministru”, a scris Marin pe Twitter.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Liderul opoziției din Estonia, Kaja Kallas, a declarat luni că ar urma să depună o moțiune în Parlament în cazul în care Helme nu va demisiona în urma acestor comentarii. Reuters notează că toate încercările de până acum în acest sens au eșuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.