Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Estoniei se bate cu pumnii-n piept: 'Nu ne temem nici de refugiaţi, nici de Rusia'

Estonia nu se teme nici de imigraţie, nici de Rusia, vecinul său gigant, a precizat miercuri preşedintele Kersti Kaljulaid într-o scrisoare deschisă ca reacţie la un articol apărut pe portalul EurActiv, potrivit DPA.

În scrisoarea deschisă făcută publică de biroul său de presă la Tallinn, ea a spus că Estonia - ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO - 'nu este în niciun caz dominată de frică în legătură cu imigraţia sau cu Rusia'.

Imagini SPECTACULOASE cu aterizarea unui elicopter în mijlocul oceanului FOTO/VIDEO

Într-un articol publicat luni de EurActiv şi intitulat 'Elitele Europei se grăbesc să se ascundă după fusta lui Mutti' - o referire la cancelarul german Angela Merkel -, se afirma că există o lipsă de leadership în statele din UE dominate de îngrijorări interne.

Scandinavia, statele baltice şi cele din centrul şi estul Europei sunt extrem de îngrijorate de imigraţie şi de Rusia, se scria în articol.

În privinţa imigraţiei, Kaljulaid a scris: "În fiecare lună ajung în Estonia refugiaţi şi depunem mari eforturi pentru a-i integra în societatea estoniană. Până acum, nimeni nu a plecat să caute condiţii de viaţă mai bune sau o climă mai caldă".

În legătură cu Rusia, Estonia "nu are nicio iluzie privind vecinul nostru", a adăugat ea.  La începutul lunii noiembrie, Estonia a acuzat Rusia de încălcarea spaţiului său aerian, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.