Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Fed s-a întâlnit cu CEO-ul Coinbase discutând despre moneda digitală a băncii centrale a Chinei: Este o amenințare

Rezerva Federala

Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase a spus că a vorbit despre moneda digitală a băncii centrale a Chinei cu parlamentarii și șefii agențiilor federale, considerând că este „o amenințare pentru statutul valutar de rezervă al SUA pe termen lung”.

Înainte ca Rezerva Federală să anunțe că va lansa un document de discuție privind o monedă digitală a băncii centrale, președintele Jerome Powell s-a întâlnit cu CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong.

Potrivit calendarului ședințelor lui Powell, care a fost făcut public vineri, președintele Fed a avut o întâlnire de 30 de minute cu Armstrong, precum și cu fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, pe 11 mai. Motivul prezenței lui Ryan este neclar - acesta a părăsit politica la începutul anului 2019 și este acum la firma de investiții de capital privat Solamere Capital.

În timp ce programul Powell nu a evidențiat subiectele în discuție, Armstrong face referire la reuniunea într-0 postare pe Twitter pe mai 14. Coinbase CEO a declarat că obiectivul său vorbind cu membri ai Congresului și șefii diferitelor agenții federale a fost la întrebări de ajutor răspuns parlamentarilor despre criptomonede și obțineținerea de mai multă claritate normativă pentru tehnologia din Statele Unite.

La acea vreme, Armstrong a spus că și-a exprimat opiniile cu privire la moneda digitală a băncii centrale a Chinei sau CBDC, spunând că reprezintă „o amenințare pentru statutul de monedă de rezervă a SUA pe termen lung, dacă SUA nu se mișcă rapid pentru a crea propria monedă digitală”. După o săptămână, Powell a anunțat că Fed va continua cercetările pentru a implementa un CBDC.

Înainte de acest anunț, președintele Fed a vorbit pe larg despre posibilele ramificații ale eliberării unui CBDC în Statele Unite, spunând că este de părere că este mai important „să se facă bine decât să fie primul”. Cu toate acestea, declarația sa din mai a inclus un plan de lansare a unei lucrări de discuție despre CBDC și plăți digitale, cândva în această vară.

În timp ce guvernul SUA nu a luat încă o decizie cu privire la un dolar digital, China continuă să-și piloteze CBDC cu oferte în mai multe provincii. Luna trecută, 100.000 de oameni din regiunea Shenzhen au primit yuani în valoare de 31 de milioane de dolari și au reușit să folosească bancomatele pentru a-și schimba deținerile digitale cu fiat, notează cointelegraph.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.