Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele FIFA, Gianni Infantino: Ar fi fantastic să se organizeze o Cupă Mondială în America de Sud

Gianni Infantino

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a afirmat că "ar fi fantastic să se organizeze o Cupă Mondială în America de Sud", luni în Argentina, cu ocazia turneului său în mai multe ţări din regiune, unde se află pentru a căuta sprijin faţă de planul său de a organiza un Mondial la fiecare doi ani, informează agenţia EFE, citat de agerpres.

"Desigur, o candidatură sud-americană ar fi foarte puternică. În America de Sud se trăieşte fotbalul într-o manieră incredibilă, iar inima fotbalului este aici. Ar fi fantastic să ne gândim la un Mondial sud-american", a asigurat Infantino într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Asociaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia.

Preşedintele forului internaţional, care a sosit duminică după-amiază la Buenos Aires, a indicat că în prezent "există mult interes pentru organizarea Cupelor Mondiale", în ciuda pierderii "încrederii" în organism în ultimii ani pentru diverse scandaluri de corupţie.

Luni, FIFA a anunţat că va organiza videoconferinţe marţi şi joi pentru a afla "punctul de vedere" al selecţionerilor echipelor naţionale masculine privind reforma calendarului internaţional, în special ipoteza unei Cupe Mondiale bienale.

Ideea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, care ar urma să alterneze începând din 2028 cu turneele continentale, de asemenea bienale, a fost lansată de FIFA şi se confruntă cu un val de reacţii ostile, în special în Europa.

Un raport ar urma să fie publicat în noiembrie şi o altă reuniune va putea fi organizată înainte de finalul anului, pentru dezbaterea proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.