Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, convins că un Mondial al cluburilor cu mai multe echipa va stimula competiţia

Gianni Infantino

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a declarat joi, pentru AFP, că o Cupă Mondială a cluburilor cu mai multe echipa va stimula competiţia internaţională între cluburi, anunță AGERPRES.

"Ne concentrăm asupra competiţiei mondiale în Cupa Mondială a cluburilor, de exemplu, ca să nu avem un singur club pentru fiecare confederaţie, ci mai multe participante, fiindcă trebuie să stimulăm fotbalul la nivel de club în lumea întreagă", a spus Infantino în ziua în care Doha, capitala Qatarului, va găzdui finala Mondialului clubului, Bayern Munchen - Tigres.

Două Cupe Mondiale ale cluburilor sunt organizate în acest an. Qatar a găzduit acum ediţia 2020, ce ar fi trebuit să aibă loc în decembrie şi a fost amânată două luni din cauza pandemiei de coronavirus. O altă ediţie cu şapte echipe se va desfăşura în Japonia în decembrie.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’ .

O nouă Cupă Mondială a cluburilor cu 24 de echipe, dintre care opt din Europa, urma să se dispute în China în acest an. Competiţia extinsă va începe însă la o dată ulterioară, după ce Campionatul European şi Copa America, programate iniţial în 2020, au fost amânate un an din cauza pandemiei.

Infantino nu a precizat când ar putea debuta noul format.

"Noi am hotărât deja că noua Cupă Mondială a cluburilor va avea 24 de echipe de pe toate continentele", a spus preşedintele FIFA. "Rămâne să găsim perioada potrivită pentru noua Cupă Mondială a cluburilor cu 24 de echipe. Evident, nu este o provocare uşoară în această perioadă în care oricum totul este aglomerat. Dacă mai trebuie să aşteptăm, o vom face", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.