Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele fondului creat de tatăl Annei Frank critică investigaţia care identifică principalul autor al denunţului

Preşedintele fundaţiei înfiinţate de tatăl Annei Frank a criticat o investigaţie recentă care numeşte un notar evreu ca principal suspect al denunţului către nazişti, spunând că cercetarea este ''plină de erori'' şi nu oferă nicio dovadă, a relatat un ziar elveţian, informează Reuters.

Anne şi alţi şapte evrei au fost descoperiţi de nazişti pe 4 august 1944 după ce s-au ascuns timp de aproape doi ani într-o anexă secretă deasupra unui depozit din Amsterdam. Au fost deportaţi toţi opt, iar Anne a murit în lagărul de la Bergen Belsen la vârsta de 15 ani. Jurnalul său, devenit faimos, a fost publicat de tatăl ei, Otto Frank.

O echipă din care a făcut parte Vincent Pankoke, un fost agentul FBI, şi circa 20 de istorici, criminalişti şi specialişti în baze de date a anunţat săptămâna trecută ca principalul suspect în dezvăluirea ascunzătorii este un personaj relativ necunoscut, notarul evreu Arnold van den Bergh. O carte care detaliază concluziile anchetei a fost publicată marţi.

''Nu contribuie la aflarea adevărului, ci la confuzie, iar în plus, este plină de erori'', a declarat John Goldsmith, preşedintele Fondului ''Anne Frank'', cu sediul la Basel, înfiinţat de Otto Frank, într-un interviu publicat de ziarul elveţian Blick am Sonntag.

Au existat şi alţi experţi care au subliniat că dovezile împotriva Van den Bergh nu sunt concludente. Goldsmith a spus că echipa de cercetători, care, în opinia sa, este mai degrabă un proiect comercial, decât academic, nu a oferit dovezi în sprijinul celor afirmate.

''O astfel de dovadă pur şi simplu nu a fost oferită. Diseminarea pur şi simplu a unei afirmaţii care devine apoi un fapt în discuţiile din spaţiul public este la graniţa cu o teorie a conspiraţiei'', a mai spus Goldsmith.

''Acum principala afirmaţie este: un evreu a trădat alţi evrei. Persistă în amintire şi este neliniştitor'', informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.