Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron este dispus să renunţe în anumite condiţii la opoziţia faţă de aderarea Albaniei şi Macedoniei de Nord

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a arătat sâmbătă dispus să renunţe în anumite condiţii la opoziţia sa faţă de deschiderea negocierilor de aderare a Albaniei şi a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, transmite AFP şi DPA, potrivit AGERPRES.

''Aşteptăm cu toţi raportul Comisiei Europene, în luna martie, privind cele două ţări'', a declarat şeful statului francez în cadrul Conferinţei privind Securitatea de la Munchen.

Citește și: Dacia lansează primul model de autovehicul electric produs în România

''Trebuie să vedem ce va spune Comisia despre situaţia progreselor aşteptate şi, în funcţia de acest lucru, dacă rezultatele sunt pozitive şi încrederea este stabilită, ar urma să putem deschide apoi negocierile'', a explicat Macron.

El a refuzat, totuşi, ideea unui blocaj exclusiv francez în acest dosar. ''Salut marele curaj care constă în a te ascunde în spatele Franţei atunci când există un dezacord, dar vă pot spune că sunt mai multe state împotriva deschiderii negocierilor cu Macedonia şi Albania'', a spus Emmanuel Macron.

Comisia Europeană a prezentat recent o procedură de aderare la UE mai strictă şi reversibilă, pentru a răspunde astfel condiţiilor puse de Franţa în cazul celor două ţări, înaintea summitului din luna mai privind Balcanii Occidentali.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Propunerea nu schimbă regulile pentru aderare, dar aceasta se va baza pe merite şi va fi supusă anumitor condiţii.

În afară de Macedonia de Nord şi Albania, alte patru ţări din Balcanii Occidentali - Bosnia, Kosovo, Muntenegru şi Serbia - aspiră să devină membre ale UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.