Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Este nevoie de o reformă a clasei politice în Liban. În zilele următoare vom organiza o conferinţă internaţională

The economic times
Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a solicitat, joi, în timpul vizitei sale la Beirut, liderilor libanezi o "schimbare profundă" pentru a scoate ţara din impasul politic şi economic în care se află, potrivit AFP, anunță news.ro.

"Este timpul pentru responsabilităţi astăzi pentru Liban şi pentru liderii săi", a declarat şeful Statului în timpul unei conferinţe de presă după întâlnirea cu principalii responsabili libanezi. El a făcut apel la "o reformă de ordin politic nou" şi de "schimbări profunde".

Emmanuel Macron a anunţat un ajutor internaţional pentru Liban "în zilele următoare", după explozia mortală şi devastatoare care a devastat cartiere întregi în Beirut.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

"În zilele următoare vom organiza o conferinţă internaţională de susţinere pentru Beirut şi populaţia libaneză", a anunţat Macron în conferinţa de presă cu scopul de a mobiliza "finanţare internaţională, europeană, americană, din partea tuturor ţărilor din regiune şi din afara ei pentru a furniza medicamente, alimente", a declarat Macron de la Beirut.

Marţi, două explozii puternice au zguduit capitala libaneză. În urma deflagraţiilor, au murit 137 de oameni, mii au fost rănite şi au rămas fără locuinţă peste un sfert de milion de persoane.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitate ”fără măsuri de precauţie” în portul Beirut se află la originea deflagraţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.