Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron invită Regatul Unit într-o nouă 'comunitate politică europeană'

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat luni că Regatul Unit ar putea avea "un loc deplin într-o nouă comunitate politică" europeană, în care şi-a exprimat dorinţa de a fi primite ţări apropiate, dar care nu sunt membre ale UE, potrivit France Presse.

Această nouă entitate "ar putea fi de asemenea un mijloc de a regăsi o stabilitate şi o altă formă de cooperare cu ţări ca Regatul Unit, care a decis să părăsească Uniunea noastră Europeană, dar care şi-ar putea avea un loc deplin în această comunitate politică", a declarat şeful statului francez într-o conferinţă de presă la Berlin.

El propusese mai devreme în cursul zilei la Strasbourg (estul Franţei) constituirea acestei noi entităţi, în special pentru Ucraina, potrivit Agerpres.ro.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că găseşte "foarte interesantă" ideea lui Emmanuel Macron de a construi o "comunitate politică europeană" care ar putea primi ţări ca Ucraina şi Regatul Unit.

"Ţin să spun în mod expres că este o propunere foarte interesantă", a declarat liderul german într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele francez, care a susţinut luni la Strasbourg această idee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.