Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele francez Emmanuel Macron va asista la finala Cupei Franței

Getty Images
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron va asista la finala Cupei Franţei la fotbal, între echipele FC Nantes, deţinătoarea trofeului, şi FC Toulouse, programată sâmbătă seara pe Stade de France, dar nu va coborî pe gazon pentru a-i saluta pe jucători, informează presa din Hexagon.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a confirmat această informaţie într-un interviu acordat vineri postului Europe 1, conform Agerpres.

"Prezenţa preşedintelui Republicii este normală şi nu ea este cea care dă naştere unei probleme deosebite", a declarat Darmanin, referindu-se la faptul că Macron este puternic contestat în prezent din cauza reformei pensiilor, fiind prevăzut un protest inclusiv la finala de sâmbătă.

Astfel, sindicatele franceze intenţionează să distribuire cartonaşe roşii şi fluiere spectatorilor care vor fi prezenţi pe Stade de France, pentru a-şi manifesta astfel opoziţia faţă de noua lege a pensiilor, impusă de Macron la jumătatea lunii martie.

Pentru a preveni orice incidente, 3.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi în jurul Stade de France cu ocazia finalei Cupei Franţei.

O sursă din cadrul poliţiei franceze a ţinut să reamintească faptul că fluierele au fost interzise pe toate stadioanele, pentru "a nu perturba arbitrajul", conform ziarului Le Figaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.