Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez se declară 'bulversat' şi propune ajutorul Franţei față de cutremurul din Maroc

politico.eu
macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat sâmbătă "bulversat" după teribilul seism care a avut loc în Maroc şi a propus ajutorul Franţei, informează AFP, potrivit Agerpres.
"Suntem cu toţii bulversaţi după teribilul seism din Maroc. Franţa este gata să ofere primul ajutor", a declarat Macron pe reţeaua socială X (ex-Twitter), înainte de a sosi la New Delhi pentru summitul G20.

 


Într-un mesaj adresat regelui Marocului, Mohammed al VI-lea, mesaj din care AFP a putut consulta extrase, şeful statului francez şi-a exprimat "puternica emoţie" şi "durerea profundă" în faţa "teribilei drame" care s-a soldat cu cel puţin o mie de morţi în Maroc, potrivit unui bilanţ provizoriu.

"Gândurile mele se îndreaptă către familiile şi apropiaţii victimelor dispărute, precum şi către răniţi", a scris Macron, prezentând "condoleanţele sale şi cele ale poporului francez".

"Franţa este gata să mobilizeze mijloacele necesare pentru a răspunde eventualelor solicitări din partea Regatului Maroc şi pentru a oferi o asistenţă imediată în această fază critică de urgenţă, iar atunci când va veni timpul - sprijinul necesar pentru reconstrucţie", a mai declarat Macron.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.