Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele FRT a anunțat cât va fi suspendată Simona Halep: 'Cel puțin atât îi vor da'

FRT
Simona Halep

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, este ferm convins că Simona Halep nu va primi o ”pedeapsă indulgentă”, deoarece o astfel de sentință ar pune într-o poziție sensibilă pe cei care o acuză, afirmând că dețin dovezi solide care atestă dopajul și "inconsistențele" din pașaportul biologic al sportivei.

Pe data de 7 octombrie 2022, Simona Halep a primit o suspendare în urma rezultatului unui test de la US Open, fiind depistată pozitiv pentru substanța dopantă Roxadustat. Cu toate că a solicitat o procedură de urgență, procesul său în cadrul tribunalului Sport Resolutions a fost amânat de trei ori la cererea Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA).

La sfârșitul lunii iunie, a avut loc audierea la Londra, în cadrul căreia sportiva a trebuit să răspundă acuzațiilor formulate în luna mai referitoare la "inconsecvențele" din pașaportul biologic. Au trecut peste șase săptămâni de la acea audiere și încă nu a primit niciun răspuns. Cu toate acestea, acuzatorii au afirmat că dețin dovezi concludente privind dopajul. Simona Halep a susținut că nu a recurs niciodată la dopaj și a argumentat că dispune de dovezi care demonstrează că a fost vorba de o contaminare accidentală a suplimentelor nutritive utilizate, provenind dintr-un anumit lot.

„Din punctul meu de vedere, îi vor da minimum un an Simonei ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat.

Dacă vor spune că este nevinovată, cu siguranță vor trebui să răspundă ei pentru prejudiciile enorme de imagine și tot ce s-a întâmplat vizavi de ea

Așteptarea e stresantă, pentru noi, cei care suntem lângă ea, dar pentru ea, care este implicată? Noi, cei din federație, ne-am dori să vină să joace la Billie Jean King Cup, să joace la Jocurile Olimpice, să participe, să fie pentru România. Dar, indiferent ce s-ar întâmpla, suntem alături de ea și o susținem. Iar dacă ea va dori să revină, cu siguranță o va putea face”, a spust George Cosac, conform Gsp.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.