Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a făcut o drumeţie prin pădurea tropicală din insula Borneo

yahoo.com
steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a efectuat o scurtă vizită în insula Borneo sâmbătă, la finalul unei deplasări de trei zile în Malaysia, informează DPA.

Împreună cu soţia sa, Elke Büdenbender, Steinmeier a vizitat parcul naţional din statul Sarawak (nord-vestul insulei), potrivit Agerpres.

În timpul unei scurte drumeţii prin pădurea tropicală, la care au ajuns cu barca, preşedintelui german şi soţiei sale li s-a vorbit despre biodiversitatea regiunii, despre ameninţările la adresa acesteia şi despre cum biodiversitatea poate fi protejată.

Înainte de a zbura înapoi la Berlin, preşedintele şi soţia sa au vizitat şi un centru de creştere a urangutanilor, unde au avut ocazia să vadă mai multe exemplare înfruptându-se din papaya şi ananas.

La Centrul pentru animale sălbatice Semenggoh, urangutanii care au fost răniţi sau eliberaţi din captivitate sunt pregătiţi pentru a începe o nouă viaţă în sălbăticie.

Steinmeier a declarat că impresia sa în urma discuţiilor din Malaysia a fost că "problema protecţiei mediului, a protecţiei climei, este luată foarte în serios".

Preşedintele german se afla în această ţară de joi.

În timpul discuţiilor din capitala Kuala Lumpur, de vineri, Steinmeier şi primul-ministru al Malaysiei, Anwar Ibrahim, au reafirmat intenţia celor două ţări de a-şi extinde în continuare relaţiile economice şi politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.