Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Germaniei, către Vladimir Putin: 'Opriţi acest război acum'

thehill.com
Vladimir Putin

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat miercuri că războiul din Ucraina ''nu are nicio justificare'' şi i-a cerut de urgenţă preşedintelui rus să pună capăt acestui război, relatează dpa.

Steinmeier a spus că nimeni, nici măcar preşedintele rus Vladimir Putin, ''nu poate justifica înaintea istoriei ceea ce se întâmplă în Ucraina, că sute de mii de oameni fug, că mor oameni nevinovaţi şi că o ţară este distrusă. De aceea facem apel la preşedintele Rusiei: Opriţi acest război acum''.

Nu este nevoie de curaj pentru a invada o ţară vecină mai mică, a afirmat preşedintele german. ''Dar este nevoie de curaj pentru a pune capăt acestui război. Şi aceasta este ceea ce noi cerem acum'', a spus Steinmeier în timp ce participa la o slujbă pentru pace la Biserica Frauenkirche din Dresda.

''Dar ştim şi că, în timp ce ne rugăm aici, în această biserică, ascultând un concert pentru pace, la aceeaşi oră au loc raiduri aeriene în Harkov, Mariupol şi în alte oraşe ucrainene. Oamenii mor în Ucraina'', a subliniat preşedintele Germaniei.

Biserica din Dresda, distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost reconstruită cu donaţii din toată lumea şi sfinţită în 2005. Astăzi este considerată un simbol al păcii şi al reconcilierii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.