Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Germaniei susține că a venit timpul ca Facebook, Google sau Youtube să fie trași la răspundere în cazul unor minciuni: 'Demagogii o duc foarte bine

Instagram
facebook instagram twitter

Preşedintele german Frank-Walert Steinmeier a deschis luni conferinţa digitală anuală de la Berlin atenţionând în legătură cu tendinţa dezbaterii politice online de a deveni "toxică", informează dpa, relatează Agerpres.

Citește și: Sondaj în Danemarca: o nouă formațiune de extremă dreaptă ar putea ajunge în Parlament; partidul propune interzicerea islamului și expulzarea musulmanilor

"Dacă ne pasă de viitorul acestei democraţii, atunci trebuie să lucrăm împreună pentru a schimba cultura dezbaterii politice", a declarat Steinmeier la începutul re:publica, o conferinţă care se focusează asupra blogurilor, media de socializare (social media) şi societăţii informaţionale. Cel mai stringent obiectiv nu este "digitalizarea democraţiei, ci democratizarea sferei sociale", a adăugat el.

Potrivit lui Steinmeier, a sosit timpul ca giganţi ai internetului, printre care Google, Facebook şi YouTube, să fie traşi la răspundere.

"Atât timp cât o minciună nevinovată şi o ştire onorabilă, un fapt verificat şi o simplă opinie, atât timp cât raţiunea şi incitarea nu pot fi deosebite una de cealaltă pe fluxurile noastre de ştiri, demagogii o duc foarte bine", a atenţionat el.

Conferinţa digitală se desfăşoară în fiecare an la Berlin. Pe durata a trei zile, organizatorii găzduiesc discuţii şi workshopuri asupra unor subiecte ce variază de la media şi cultură până la politici şi tehnologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.