Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele IICCMER a fost instalat preot paroh al comunităţii româneşti din München: Radu Preda va renunța la funcția de la Institut

Foto basilica.ro
preotul Radu Preda

Preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, părintele Radu Preda, este noul paroh al comunităţii româneşti din München arondată Bisericii Buna Vestire din oraşul german, anunță basilica.ro.

Instalarea a avut loc duminica trecută, la finalul Sfintei Liturghii oficate de Episcopul vicar Sofian Braşoveanul.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

Radu Preda îi urmează părintelui Simion Felecan, cel care a slujit în parohie din 1987 adeseori în condiţii „complicate şi dificile”.

„Au fost momente pline de emoţie, vădind roadele unei misiuni, împlinită, cu statornicie şi devotament, de părintele Simion Felecan împreună cu dna preoteasă Olga în această lungă perioadă de timp, roade exprimate atât în unitatea comunităţii şi în legătura ei cu părintele duhovnicesc, cât şi în ridicarea bisericii, în care credincioşii acestei parohii au binecuvântarea de a se ruga astăzi” a notat Episcopul vicar Sofian pe contul său de Facebook.

Ierarhul l-a caracterizat pe noul paroh drept un „om cu un profil intelectual şi teologic de excepţie” căruia i-a transmis „mult spor mântuitor în misiunea la care s-a angajat”.

Părintele Radu Preda este conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, profesor-invitat al Universităților din Paris, Florența, Hanovra și Viena.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false .

Din martie 2014 este preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

A făcut studii la București (licență), Heidelberg, Paris și Roma (pregătirea doctoratului) și la Salonic (post-doctorat).

Ocupă, de asemenea, funcțiile: Director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER), Cluj-Napoca, membru în Consiliul de Administraţie al Gesellschaft für Ostkirchenrecht, Viena, membru în Consiliul de Administraţie al European Forum of Orthodox Schools of Theology, Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.