Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Indiei a promulgat controversata lege a cetăţeniei

NDTV.com
Ram Nath Kovind, india

Preşedintele Indiei, Ram Nath Kovind, a promulgat joi seara târziu o controversată lege care facilitează obţinerea cetăţeniei indiene de către membri ai minorităţilor nemusulmane din unele ţări învecinate cu majoritate musulmană, informează dpa şi Reuters potrivit Agerpres

Amendamentul adoptat miercuri de parlament la legea cetăţeniei, prin care statul indian le oferă protecţie minorităţilor hinduse, sikh, budiste, jain, parsi şi creştine care fug din Pakistan, Bangladesh şi Afganistan de teama persecuţiilor religioase, a generat proteste violente în statele indiene nord-estice Assam şi Tripura.

În Assam, doi oameni au fost ucişi şi 11 răniţi joi după ce poliţia a deschis focul asupra unor protestatari care au incendiat imobile şi au atacat mai multe gări, în pofida interzicerii manifestaţiilor de către autorităţi.

Protestatarii au denunţat faptul că noua lege ar putea duce la un val de imigranţi ilegali, afectând comunităţile indigene locale. În regiune trăiesc deja un important număr de imigranţi din Bangladesh.

Potrivit opoziţiei indiene, care a contestat măsura la Curtea Supremă, schimbările propuse subminează constituţia laică a ţării prin faptul că nu le asigură protecţie musulmanilor.

Legea a fost promulgată de şeful statului şi a intrat în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul oficial indian, joi seara târziu, a indicat un responsabil din Ministerul de Interne.

Există temeri că, dacă protestele din nord-est continuă, premierul japonez Shinzo Abe şi-ar putea anula vizita prevăzută pentru începutul săptămânii viitoare în India. Premierul indian Narendra Modi intenţiona să-l primească pe omologul său nipon chiar în Assam, în cadrul unei campanii de evenimente diplomatice de profil înalt în afara capitalei Delhi menită să scoată în evidenţă diversitatea Indiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.