Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Indoneziei exclude relaxarea restricţiilor curând

AP
Joko Widodo

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a anunţat luni că autorităţile de la Jakarta nu vor relaxa curând restricţiile impuse împotriva noului coronavirus, transmite DPA potrivit Agerpres.

"Nu există niciun plan pentru a relaxa în curând restricţiile sociale la scară largă impuse populaţiei. Este o greşeală să crezi că măsurile au fost relaxate", a declarat el.

Săptămâna trecută au apărut speculaţii că Guvernul de la Jakarta ar lua măsuri de relaxare a restricţiilor şi de redeschidere a economiei, după ce şeful echipei de coordonare a acţiunilor împotriva COVID-19 a declarat că cetăţenii indonezieni cu vârsta de cel mult 45 de ani ar putea fi lăsaţi să se întoarcă la muncă.

Traficul în capitala Jakarta a fost mai aglomerat în ultimele zile, înainte de Eid al-Fitr, festivalul musulman care marchează sfârşitul Ramadanului.

Mari părţi din Indonezia sunt închise încă din luna martie, când au apărut primele cazuri de îmbolnăviri de COVID-19.

Experţii au avertizat că este prea devreme pentru relaxare pentru că, pe graficul îmbolnăvirilor, curba nu a fost încă aplatizată.

"Este o politică nefastă să lăsăm oamenii să meargă la muncă, presupunând că există un risc mic de deces pornind de la datele de care dispun spitalele", a susţinut Pandu Riono, epidemiolog la Universitatea din Indonezia. "Ei ignoră cu naivitate faptul că oamenii asimptomatici au infectat alţi oameni şi au devenit, potenţial, surse active de contagiere", a adăugat el.

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în Indonezia a crescut luni la 18.010, după înregistrarea a 496 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, conform autorităţilor. Numărul deceselor puse pe seama noului coronavirus a crescut cu 43, ajungând la 1.191

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.