Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele interimar Juan Guaido încearcă să mențină relațiile diplomatice cu Germania: Liderul opoziției își acreditează propriul ambasador la Berlin

Business-Review EU
Juan Guaido

Preşedintele interimar auto-proclamat Juan Guaido a solicitat Germaniei acreditarea propriului său ambasador, transmite dpa, citând informaţii transmise joi prin email din partea ministerului de externe de la Berlin, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea i-a pregătit întrebarea DECISIVĂ lui Tudorel Toader: când se decide soarta ministrului Justiției

"Ministerul de externe a primit un mesaj prin care se solicită ca domnul Otto Gebauer să fie recunoscut drept reprezentant al preşedintelui interimar Juan Guaido. Intenţionăm să îl contactăm pe domnul Gebauer", se afirmă în email, care mai precizează că ambasadorul numit de preşedintele Nicolas Maduro nu a fost deocamdată rechemat, iar guvernul german "nu este angajat în prezent în discuţii politice" cu acest ambasador.

Germania se numără printre statele care au recunoscut legitimitatea auto-proclamatului preşedinte interimar Juan Guaido.

Pe de altă parte, autorităţile de la Caracas au ratificat joi, informează AFP, ordinul de expulzare al ambasadorului german Daniel Kriener, declarat persona non-grata în baza acuzaţiilor de amestec în afacerile interne ale Venezuelei, respingând apelul UE de a-şi reconsidera decizia anunţată miercuri.

Kriener s-a întâlnit joi, la sediul Adunării Naţionale, cu preşedintele parlamentului Juan Guido, cu care a discutat inclusiv despre aspecte de reprezentare diplomatică, potrivit dpa.

Liderul opoziţiei venezuelene a postat pe Twitter fotografia întrevederii cu ambasadorul Kriener şi a afirmat că respinge "ameninţările regimului uzurpator", notează AFP.

Daniel Kriener s-a numărat printre cei 13 ambasadori occidentali care l-au întâmpinat pe Juan Guaido, preşedinte interimar recunoscut de aproximativ cincizeci de ţări, la revenirea sa în Caracas, pe 4 martie. Este singurul diplomat acuzat de "ingerinţă" şi somat miercuri să părăsească Venezuela "în termen de 48 de ore".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.