Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iohannis anunţă că după 15 mai NU scăpăm de restricţii: Grupuri doar de trei, restaurante închise, circulaţie limitată, festivaluri anulate

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Marile festivaluri probabil nu vor fi organizate în acest an, iar data de 15 mai, atunci când se va încehia starea de urgență, „nu înseamnă o revenire bruscă la normalitate”, a anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis, în prima conferință de presă susținută de la debutul epidemiei de coronavirus.

"Nu ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, să își reducă viață într-un fel total neașteptat, că medicilor le-a fost extrem de greu și le este în continuare, dar împreună am obținut aceste rezultate. Repet: pericolul nu a trecut și este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală dinainte de epidemie. 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală. Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maxim câte 3 persoane, nu vom putea o vreme să ieșim la restaurant sau la mall, nu vom putea să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv serios. În majoritatea unităților, private sau de stat, la ușă va fi cineva care ne va măsură temperatura. Marile festivaluri nu vor avea loc în acest an. Mulți doresc să se reia competițiile sportive. Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile în nicun caz nu vor intră repede în normalitate", a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.