Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele iranian: Dacă într-o zi va fi nevoie de uraniu îmbogăţit 90%, nu avem nicio problemă în a face acest lucru într-un mod paşnic

blacknews.ro
Iran AIEA uraniu

Iranul este capabil să producă uraniu îmbogăţit la nivelul de 90%, a declarat miercuri preşedintele iranian Hassan Rouhani, citat de agenţia oficială de presă IRNA preluată de Xinhua.

În demersurile sale vizând utilizarea paşnică a tehnologiei nucleare, Organizaţia pentru Energie Atomică a Iranului a demonstrat că este capabilă să producă uraniu îmbogăţit la niveluri superioare de puritate, a subliniat Rouhani la o reuniune a cabinetului, relatează Agerpres.ro.

"Dacă într-o zi va fi nevoie de (uraniu îmbogăţit) 90% pentru un reactor, nu avem nicio problemă în a face acest lucru într-un mod paşnic", a spus preşedintele la final de mandat.

Citește și: Europenii, profund îngrijorați după anunţul Iranului de a produce uraniu îmbogăţit la un nivel de până la 20%

Nici măcar presiunile din partea fostului preşedinte al SUA Donald Trump nu au putut opri progresul programului nuclear paşnic al Iranului, a mai adăugat acesta.

După o pană survenită în aprilie la instalaţia nucleară de la Natanz, Iranul a acuzat Israelul că sabotează această facilitate şi a anunţat că a început să producă uraniu îmbogăţit la 60%, aminteşte Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.