Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele iranian Hassan Rohani este tranșant în relația cu SUA: îi acuză pe americani că poartă un război economic cu țara sa

Red Pepper
Hassan Rohani

Situaţia actuală nu se pretează la negocieri cu Statele Unite, a apreciat marţi preşedintele iranian Hassan Rohani, acuzând Washingtonul că poartă un ”război economic” împotriva Iranului, în urma retragerii americane din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi reimpunerii sancţiunilor americane Teheranului, relatează Reuters, informează News.ro.

Citește și: Rebelii din Yemen au revendicat un atac cu o dronă cu explozivi de pe un aeroport saudit

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat luni dispus să discute cu reprezentanţi iranieni ”atunci când vor fi pregătiţi”, subliniind că nicio discuţie nu a avut loc până în prezent.

”Astrăzi, situaţia nu se pretează la discuţii, iar singura noastră opţiune este, aşadar, rezistenţa”, a declarat Hassan Rohani, citat de agenţia oficială iraniană de presă Irna.

Preşedintele iranian a comparat situaţia actuală a Iranului cu cea din anii '80, când ţara era angajată în Războiul din Irak.

El a subliniat că Guvernul, în faţa actualului război economic, este necesar să fie dotat cu puteri speciale - pentru a putea face faţă dificultăţilor în sectoarele bancar şi petrolier.

Autorităţile judiciare au anunţat marţi că zece oameni de afaceri au fost condamnaţi la pedepse de până la 20 de ani de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de ”sabotaj economic”, potrivit agenţiei iraniene de presă Fars.

Trei oameni de afaceri au fost executaţi, anul trecut, după ce au fost găsiţi vinovaţi de ”crime economice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.