Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele israelian vrea un guvern stabil format din Likudul premierului interimar Benjamin Netanyahu şi Partidul Albastru-alb al lui Benny Ganz

israel colonii

Preşedintele israelian Reuven Rivlin vrea un Guvern ”stabil” din care să facă parte Likudul premierului interimar Benjamin Netanyahu şi Partidul ”Albastru-alb” al lui Benny Gantz, în urma alegerilor legislative de la 17 septembrie, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Sunt convins că trebuie să se formeze un Guvern stabil cu ambele partide”, a declarat duminică Rivlin, care a început duminică seara consultări cu partidele politice în vederea desemnării celui care să fie însărcinat cu formarea unui Guvern de coaliţie.

”Aceasta este voinţa poporului (...), nimeni nu vrea al treila rând de alegeri”, a subliniat preşedintele.

Citește și: Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

În aprilie, alegerile legislative au condus la un ”meci nul” între Netanyahu şi Gantz, ale căror partide au obţinut câte 35 din cele 120 de mandate în Knesset, Parlamentul israelian.

Preşedintele Rivlin l-a mandatat atunci pe Benjamin Netanyahu, aflat la putere neîntrerupt de un deceniu, să formeze guvernul. Incapabil să formeze o coaliţie, acesta a preferat să dizolve Parlamentul şi să convoace alegeri la 17 septembrie.

Acest scrutin a condus, din nou, la un blocaj, iar niciunul dintre cei doi favoriţi nu a fost în măsură să obţină o majoritate de 61 de mandate.

În cazul în care partidele nu reuşesc să se pună de acord asupra formării unui guvern, ar putea fi convocate din nou alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.