Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Israelului, deranjat când a fost întrebat de victimele nevinovate din rândul palestinienilor: 'Acum începem cu retorica despre crimele de război?'

ndtvimg.com
Isaac Herzog

Președintele Israelului, deranjat când a fost întrebat de victimele nevinovate din rândul palestinienilor: 'Acum începem cu retorica despre crimele de război?'

Președintele israelian, Isaac Herzog, a declarat că țara sa respectă legea internațională, ca răspuns la o întrebare a postului american de televiziune CNN, despre posibile crime de război și a legilor războiului.

„Sunt destul de dezamăgit că asta este ceea ce întrebi instantaneu. N-ai văzut? Ați văzut, ați fost cu toții acolo. Deci acum începem cu retorica despre crimele de război, cu adevărat?”, a spus Herzog, răspunzând jurnalistei Becky Anderson de la CNN, la un briefing de presă la Ierusalim, joi.

Respinge acuzațiile

„Israelul respectă dreptul internațional, operează după dreptul internațional. Fiecare operațiune este securizată, acoperită și revizuită legal cu tot respectul”, a adăugat Herzog. Acuzațiile de crime de război sunt „total în afara contextului”, a spus el.

Israelul a fost acuzat că a lansat atacuri colective palestinienilor, deoarece a supus Gaza unui bombardament intens, după atacul Hamas de sâmbătă. Atacurile colective sunt o crimă de război.

Herzog a devenit agitat vizibil și când a răspuns la o întrebare similară la același briefing. Matt Frei, de la postul britanic Channel 4, l-a întrebat pe președintele israelian dacă Israelul îi consideră pe palestinienii obișnuiți din Gaza răspunzători pentru că nu a îndepărtat Hamas.

„Cu tot respectul, dacă ai o rachetă în bucătăria ta și vrei să o tragi în mine, am voie să mă apăr?”, a replicat Herzog. „Aceasta este situația. Aceste rachete sunt acolo. Aceste rachete sunt lansate, butonul este apăsat, racheta urcă dintr-o bucătărie asupra copiilor mei”, a continuat el.

Când a fost întrebat care este planul Israelului, el a răspuns: „Planul este că trebuie să ne asigurăm că Hamas nu va putea repeta acest lucru din nou”. „Trebuie să ne apărăm. Avem dreptul deplin să facem acest lucru. Și este timpul să înțeleagă lumea”, a subliniat el.

Peste 1.300 de morți în Gaza

Cel puțin 1.354 de persoane au fost ucise și alte 6.049 au fost rănite în loviturile israeliene asupra Fâșiei Gaza, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății.

Forțele de Apărare Israelului au declarat joi dimineață că „desfășoară o lovitură la scară largă” asupra țintelor Hamas din Gaza.

O criză umanitară se dezvoltă rapid în regiune. ONU a declarat joi că peste 330.000 de persoane au fost strămutate de când Israelul a început bombardamentul.

Cel puțin 1.200 de persoane au fost ucise și alte mii au fost rănite în atacurile surpriză ale Hamas asupra Israelului în weekend, potrivit oficialilor israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.